Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 19.02.2015, 22:28:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Ev. Luca 23, 1-34, 44-56

În vremea aceea căpeteniile preoților, cărturarii și bătrânii poporului au adus pa Iisus la Pilat. Și au început să-L pârască, zicând: pe acesta L-am aflat răzvrătind neamul nostru și oprind să dăm dajdie Cezarului, zicând că El este Hristos, împărat. Pilat L-a întrebat, zicând: ești Tu împăratul iudeilor? Iar Dânsul, răspunzând, i-a zis: tu însuți spui că sunt. Atunci Pilat a zis către căpeteniile preoților și către popor: nu aflu nici o vină în acest Om. Dar ei mai cu putere stăruiau în spusa lor, zicând că întărâtă poporul cu învățătura Lui prin toată Iudeea, începând din Galileea și până aici. Iar Pilat, auzind de Galileea, a întrebat dacă Omul este galileian. Și, aflând că este din ținutul lui Irod, L-a trimis la Irod care era și el în Ierusalim în acele zile. Iar Irod, când a văzut pe Iisus, s-a bucurat mult, căci de multă vreme dorea să-L cunoască, pentru că auzise multe despre Dânsul și nădăjduia să-L vadă săvârșind vreo minune. Și L-a întrebat Irod multe lucruri, dar Iisus nu i-a răspuns nimic. Iar căpeteniile preoților și cărturarii erau de față și-L învinuiau foarte tare. Atunci Irod împreună cu ostașii lui, batjocorindu-L și luându-L în râs, L-a îmbrăcat cu haină strălucitoare și L-a trimis înapoi la Pilat. Și în ziua aceeași zi Pilat și Irod s-au făcut prieteni unul cu altul, căci mai înainte erau învrăjbiți între ei. Iar Pilat, chemând pe căpeteniile preoților, pe conducători și poporul, a zis către ei: ați adus la mine pe Omul acesta, ca pe un răzvrătitor al poporului; dar iată eu, cercetându-L înaintea voastră, n-am găsit nici o vină în acest Om din toate câte îl pârâți; și nici Irod, căci L-a trimis la mine; și iată, că nici un lucru vrednic de moarte n-a săvârșit; deci, pedepsindu-L, îi voi da drumul. Pentru că tot trebuia să le elibereze la praznic un vinovat. Dar toată mulțimea a strigat, zicând: la moarte Acesta, iar nouă să ne eliberezi pe Baraba - unul care era aruncat în temniță pentru o răscoală ce avusese loc în oraș și pentru omor. Din nou Pilat le-a vorbit, vrând să elibereze pe Iisus. Dar ei strigau, zicând: răstignește-L, răstignește-L! Atunci el a zis a treia oară către ei: dar ce rău a făcut Acesta? Nici o vină de moarte n-am aflat în El; deci, pedepsindu-L, îl voi da drumul. Dar ei stăruiau, cerând cu strigăte mari, să-L răstignească. Iar glasurile lor și ale căpeteniile preoților au biruit, căci Pilat a hotărât să li se împlinească cererea lor. Deci le-a liberat pe cel aruncat în temniță pentru răscoală și ucidere, pe cel care îl cereau ei; iar pe Iisus L-a dat după voia lor. Și pe când îl duceau, prinzând pe unul, Simon Cirineul, care venea de la câmp, i-au pus crucea în spate, ca s-o ducă în urma lui Iisus. Iar după Dânsul venea mulțime multă de popor și de femei, care plângeau și se tânguiau pentru Dânsul. Și, întorcându-se către ele, Iisus le-a zis: fiice ale Ierusalimului, nu Mă plângeți pe Mine, ci vă plângeți pe voi și pe fiii voștri. Pentru că iată vin zile în care vor zice: fericite sunt cele sterpe și pântecele care n-au născut și sânii care n-au alăptat. Atunci vor începe să spună munților: cădeți peste noi; și dealurilor: acoperiți-ne. Căci dacă acestea le fac cu lemnul cel verde, dar cu cel uscat ce va fi? Și împreună cu El duceau la moarte și doi făcători de rele. Și, când au ajuns la locul ce se cheamă al Căpățânii, L-au răstignit acolo pe Dânsul și pe făcătorii de rele, unul de-a dreapta și altul de-a stânga. Iar Iisus zicea: Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac!