Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu poti pretinde tuturor sa aiba aceeasi evlavie, plus e vorba de o cultura diferita.
|
Doamne iartă-mă, dar voi din ce cultură faceți parte, nu din cea creștină? Păi Hristos a avut imagini, candele, lumânări și alte obiecte ”de cult” pe care să le folosească în actul închinării? Și de rugat, se ruga zilnic și mult, uneori nopți întregi. Evanghelia nu ni-L prezintă decât cu Scriptura în mână la Templu, și atât.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca ai evlavie fata de Dumnezeu, ai si fata de Cuvant si fata de vehicolul material al Cuvantului.
Este in natura umana.
Dar atentie, vorbim de evlavie REALA.
|
Evlavia și respectul real se manifestă prin ascultarea de acest Cuvânt, nu prin gesturi ceremoniale. Ori nu poți zice că-L cinstești pe Dumnezeu, ”cinstind” în realitate pozele unor oameni considerați (pe bună dreptate sau nu) sfinți. Respectul față de Cuvânt, față de Legea lui Dumnezeu, se dă pe față prin ascultare, nu prin răzvrătire. Nu e ”
evlavie reală” aceea care nesocotește poruncă după poruncă la rând! Și o nesocotește, nu accidental, ci metodic, dogmatic, sute de ani fără nicio remușcare, căință sau urmă de îndreptare!
Citat:
În prealabil postat de AlinB
diavolul poate face orice lucru bun sa fie folosit prost.
|
Te-ai gândit că ar putea fi valabil și pentru icoane? Nu neg că inițial e posibil ca acestea să fi fost ”inventate” cu un scop bun, artistic ori didactic. Și uite ce au ajuns!