View Single Post
Vechi 18.02.2015, 19:51:36
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai voi de ce il desenati pe pliantele de propganda daca vorba aia, il aveti in "Carte, natura, inima"?
Upsss....
Credeai că pentru închinare și slujire? Eroare!

Citat:
Ortodocsii inteleg altceva si ti-am citat de vreo 2 ori despre ce zice invatatura de credinta ortodoxa
Câți dintre cei (imensa majoritate) care sărută și se ploconesc înaintea icoanelor cunosc această învățătură? Și dacă minoritatea elitistă o cunoaște, de ce mai apelează la aceste ”Scripturi ale neștiutorilor de carte”? Dobândind o înțelegere superioară a ceea ce înseamnă en pneumati kai aleteia, s-ar presupune că dorește să-i educe și pe cei neștiutori...

Citat:
"In duh" nu exclude obiectele de cult.
Sau crezi ca cinstitorii Vechiului Testament nu se inchinau "in duh" pentru ca Dumnezeu le-a ordonat express sa faca anumite obiecte de cult?
Să facă, dar nu ca să se închine la/înaintea/prin ele. Iar dacă cei din vechime se închinau în duh și adevăr, de ce crezi că Hristos le mai amintește acest lucru?

Citat:
Ba da, obiecte de cult aveti si voi.
Ba o cruce, ba o carte care se vrea Bibilia..
Te rog să-mi spui dacă ai văzut vreun adventist să se închine la cruce, să sărute Biblia, ori să facă ploconeli înaintea ilustrațiilor din ”pliante”, ori alte obiecte ce le numești ”de cult”.

Citat:
Tin sa-ti aduc aminte ca o parte din argumentele prezentate punctau spre practicile Vechiului Testament.

Si uite ca sunt indicatii despre folosirea obiectelor de cult in VT
OK, poți depăși momentul și să ne prezinți câteva ”obiecte de cult” ale Noului Testament care au înscrise în cartea tehnică indicații precum ”a se săruta”, ”a se face semnul crucii (ori măcar semnul peștelui)”, ”a se prosterna înaintea lui”? Ca să ajungem cumva și la Noul Legământ, că deja plictisim colegii de forum cu heruvimi auriți, șerpi de aramă, gestică simbolică și părul lui Samson...

Citat:
Oho, ba da....ca nu o data am auzit un pastor adventist urland sus si tare ca el e trimisul lui Dumnezeu.
Serios? Eu am ascultat cam de 500 de ori mai mulți pastori adventiști ca tine, dar n-am întâlnit încă un asemenea specimen.

Citat:
Sau tanti cealalta, cu viziuni si descoperiri si profetii mincinosi care au precedat-o.
Le-a vorbit direct Dumnezeu?
Voi ziceti ca da, noi de ce v-am crede?
Dar nici nu am cerut să ne credeți (ori s-o credeți), e suficient să-L credeți pe Hristos când zice ce fel de închinare așteaptă din partea noastră. Ori, tocmai aici e marea problemă!

Citat:
Perfect adevarat, problema e ca ortodoxie noi nu facem asa ceva.

Ca tie iti place sa crezi ca facem asta si ca repeti ca o moara stricata lucrul asta, nu schimba nimic.
Interesant că nici nu am spus-o măcar (decum s-o repet), tu singur ai făcut legăura . În schimb, trebuie să repet că închinarea la reprezentări și slujbele adresate lor, sunt practici păgâne. Nu iudaice și nu creștine, ci păgâne. Părerea ta: evreii în pustie când au făcut reprezentarea aceea, s-au închinat înaintea ei și i-au dedicat slujbe (zi specială de sărbătoare) o considerau zeul Apis, ori Dumnezeul care i-a scos ”cu mână tare” din țara Egiptului? Și ei erau convinși că ”nu au făcut așa ceva”...

Pentru restul considerațiunilor, epitetelor și ironiilor tale subțiri-groase, nu consider că merită să mă aplec atât de jos. E suficient că a trebuit să acumulez răspunsuri la multiplele tale intervenții într-o singură postare, cu scuzele de rigoare.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote