View Single Post
Vechi 18.02.2015, 19:04:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
Pentru a doua oară, irelevant. La fel ca s™i porunca a II-a din Decalog, zecimea nu a fost desfiint›ată, ea rămâne în continuare o âpractică biblică†- as™a cum m-am exprimat.
Cuvantul tau impotriva cuv. Ap. Pavel?
"Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună." 2 Cor. 9:7

Mai sa fie, dar tare te mai crezi tu in Cuvant.
La voi cum se citeste asta? "Fiecare sa dea zeciuiala cum socoteste cu inima sa..." Nu?

Ce sa ne mai miram ca alte lucruri mai delicate nu sunteti capabili sa le intelegeti..

Citat:
Pe de altă parte, închinarea s™i slujirea la reprezentări, atât în VT cât s™i în NT a rămas în continuare o practică păgână.
Perfect adevarat, problema e ca ortodoxie noi nu facem asa ceva.

Ca tie iti place sa crezi ca facem asta si ca repeti ca o moara stricata lucrul asta, nu schimba nimic.

Doar arata ca esti rauvoitor sau/si greu de cap si atat.

Argumente consistente: zero, doar ignoranta fata de Cuvant si falsificarea lui cu ideile tale.

Citat:
Nu pot›i contesta faptul că aceast㠀cinstire produce exact manifestările întâlnite s™i în păgânism: plecăciuni, sărutări, slujbe speciale. Acest tip de închinare în fat›a unor reprezentări nu seamănă de loc, dar de loc cu o închinare în duh s™i adevăr!
Ca tu nu poti face diferenta intre una si alta desi ti s-a explicat in nenumarate feluri, iarasi, nu e problema noastra.

Ca pentru tine si plecaciunile/sarutarile in fatza parintilor sunt probabil tot un gest de idolatrie (daca e sa fii consistent in idei, ceea ce ma indoiesc) , tine iarasi, de probleme care nu ne privesc.
Lacunele tale afective, faptul ca provii dintr-o familie problematica, nu putem schimba..

Oricum ti s-a explicat ca la copii, dar degeaba, sincer mie imi vine greu sa cred ca cineva poate fi atat de prost, decat daca exista eventual probleme medicale, deci ramane doar rea vointa.

Citat:
Fals™i dumnezei sunt s™i Sf. X, si Sf.Y a căror ilegale reprezentări conduc la temenele, sărutări s™i tămâieri pe biet›ii credincios™i creduli. Doar Dumnezeu e vrednic de închinare, căci doar El Singurul Mântuitor s™i Singurul Mijlocitor. Nu e drept ca nis™te oameni (chiar sfint›i) să primească rugile, închinarea credincios™ilor.
Exact asta spune si invatatura ortodoxa.
Ca noi oferim cinstire Sfintilor (cum spune si Sf. Scriptura) nu inchinare.

Ca tu vezi inchinare, du-te cu ochiul la doctor, noi nu avem cum sa-l reparam.

Citat:
Chiar mai us™or e să iei de bună poezia înaintas™ilor de la al S˜aptelea Sinod pe care mi-ai recitat-o deja de două ori. E poezie-argument circular: pozele lor se găsesc pe peret›ii bisericii s™i li se aduc închinarea s™i slujirea decretată de propria lor circulara ecumenică.
Sigur, e mult mai usor sa inventezi lucruri inexistente si sa le repeti ca un papagal poate poate devin adevarate.

Ca sa te lecuiesti de asta, eu zic asa, urca-te pe o scara mai inalta asa si repede de cate ori ai repetat aici "idolatrie" urmatoarea propozitie "eu pot sa zbor".
Si pe urma sari.

Imi spui pe urma daca a functionat.

Last edited by AlinB; 18.02.2015 at 19:09:11.
Reply With Quote