Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus
Pentru a doua oară, irelevant. La fel ca si porunca a II-a din Decalog, zecimea nu a fost desfiintată, ea rămâne în continuare o âpractică biblicăâ - asa cum m-am exprimat.
|
Cuvantul tau impotriva cuv. Ap. Pavel?
"Fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună." 2 Cor. 9:7
Mai sa fie, dar tare te mai crezi tu in Cuvant.
La voi cum se citeste asta? "Fiecare sa dea
zeciuiala cum socoteste cu inima sa..." Nu?
Ce sa ne mai miram ca alte lucruri mai delicate nu sunteti capabili sa le intelegeti..
Citat:
Pe de altă parte, închinarea si slujirea la reprezentări, atât în VT cât si în NT a rămas în continuare o practică păgână.
|
Perfect adevarat, problema e ca ortodoxie noi nu facem asa ceva.
Ca tie iti place sa crezi ca facem asta si ca
repeti ca o moara stricata lucrul asta, nu schimba nimic.
Doar arata ca esti rauvoitor sau/si greu de cap si atat.
Argumente consistente: zero, doar ignoranta fata de Cuvant si falsificarea lui cu ideile tale.
Citat:
Nu poti contesta faptul că această cinstire produce exact manifestările întâlnite si în păgânism: plecăciuni, sărutări, slujbe speciale. Acest tip de închinare în fata unor reprezentări nu seamănă de loc, dar de loc cu o închinare în duh si adevăr!
|
Ca tu nu poti face diferenta intre una si alta desi ti s-a explicat in nenumarate feluri, iarasi, nu e problema noastra.
Ca pentru tine si plecaciunile/sarutarile in fatza parintilor sunt probabil tot un gest de idolatrie (daca e sa fii consistent in idei, ceea ce ma indoiesc) , tine iarasi, de probleme care nu ne privesc.
Lacunele tale afective, faptul ca provii dintr-o familie problematica, nu putem schimba..
Oricum ti s-a explicat ca la copii, dar degeaba, sincer mie imi vine greu sa cred ca cineva poate fi atat de prost, decat daca exista eventual probleme medicale, deci ramane doar rea vointa.
Citat:
Falsi dumnezei sunt si Sf. X, si Sf.Y a căror ilegale reprezentări conduc la temenele, sărutări si tămâieri pe bietii credinciosi creduli. Doar Dumnezeu e vrednic de închinare, căci doar El Singurul Mântuitor si Singurul Mijlocitor. Nu e drept ca niste oameni (chiar sfinti) să primească rugile, închinarea credinciosilor.
|
Exact asta spune si invatatura ortodoxa.
Ca noi oferim
cinstire Sfintilor (cum spune si Sf. Scriptura)
nu inchinare.
Ca tu vezi inchinare, du-te cu ochiul la doctor, noi nu avem cum sa-l reparam.
Citat:
Chiar mai usor e să iei de bună poezia înaintasilor de la al Saptelea Sinod pe care mi-ai recitat-o deja de două ori. E poezie-argument circular: pozele lor se găsesc pe peretii bisericii si li se aduc închinarea si slujirea decretată de propria lor circulara ecumenică.
|
Sigur, e mult mai usor sa inventezi lucruri inexistente si sa le repeti ca un
papagal poate poate devin adevarate.
Ca sa te lecuiesti de asta, eu zic asa, urca-te pe o scara mai inalta asa si repede de cate ori ai repetat aici "idolatrie" urmatoarea propozitie "eu pot sa zbor".
Si pe urma sari.
Imi spui pe urma daca a functionat.