Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus
Nu se închinau nici chivotului (cum iniial ai susinut), nici prin chivot. Se închinau direct Prezenei lui Dumnezeu.
|
Și nu puteau să se închine "direct prezenței lui Dumnezeu", înafara Cortului Legământului?
Și de ce Dumnezeu le vorbea doar dintre cei doi heruvimi de aur, și nu din alt loc?
Nu putea să le vorbească "direct" de lângă chivot? Sau de la poarta cortului?
Cum poți să gândești așa îngust?
Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus
Da, sfinii aceia la care se referă textele tale, toi erau în viaă (adică înainte să moară). Dar ajunge deocamdată, că suntem deja offtopic. Asta ar avea legătură mai degrabă cu celălalt topic deschis de tine i cu unul mai vechi despre nemurirea sufletului.
|
Da?
Păi și "textul" ăsta cui îl lași?
I Corinteni 15, 19: Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii.
Și Mântuitorul, când S-a coborât la iad, și a eliberat drepții, conform Bibliei, ăia unde-s?
Sufletul după moarte?
Daaa?
Ce-i cu el?
Sper că nu spui iar prostii cât casa, că sufletul, deci Sfântul, după moarte... Ce? Se ascunde? Gata! Ce faaain !
Se evaporă?
Aaaa... știu ! Fuge departe. Și nu-l mai știe nimeni... Se duuuce... În neant ! Pfuuu... :)
Gata! Asta-i calea!
Doamne, ce mai luminat! Devin adventist...
Sau penticostaaal, gata! Și la ei e fain, când primesc pe "duhu", dansează fain... Cu "duhu" :)
Doamne, iartă-mă...
Că nu-i de râs.
Nu... deci adventismul ! Ăsta-i calea, nu, Centime ?
Vai... Vai... Vai...
Eu nu sunt off-line. Sunt "pe linie". Vorbesc despre Sfinții din Icoane, sărutarea Icoanelor dată lor, care e biblică, etc.
Acum am vorbit despre... despre neant, nu?
Tare fain o fi acolo...
O să te convingi singur... Când ajungi acolo !
Dar ca să nu ajungi acolo, iată, eu te chem acasă ! În Ortodoxie. La Viață !
Vino ! Vino în numele Domnului ! Vino și vezi că bun este Domnul !
După cât de mult iubești, cu atât mai mult te apropii de Ortodoxie. Sau creștinismul adevărat. Fără erezie.
Preoții ăia de la sat, care se bucură când le dai 10 lei, pentru că știu că cu banii își hrănesc familia sau slujesc lui Dumnezeu cu ei, slujesc Bisericii, slujesc săracilor.
Pe aceia să-i iubești. Și pe toți oamenii.
Vino acasă, Centime !
Iubește.
Creștinismul care mântuie, e cel ortodox. Atât.
Nu mai sta, că ai să ajungi în neant.
Iată că ți-am zis și cum să fi pe cale.
Ajunge?
Bine, Centime, ajunge deocamdată, dacă tu așa spui...
Pace !
Pacea Domnului !