View Single Post
Vechi 17.02.2015, 17:22:53
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
E discutabil dacă aveau, ori nu aveau (eventual pe alt topic); important că toate acestea nu contravin poruncii lui Dumnezeu, precum icoanele.
Iată contextul>

”Și când a fost să intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, căzând la picioarele lui. Iar Petru l-a ridicat, zicându-i: Scoală-te. Și eu sunt om.” (Fapte 10,25-26 - Biblia Ortodoxă)

Adică Sf. Petru refuză să primească închinare, iar dreptcredinciosul astăzi să facă temenele până și în fața picturii lui? Nu crezi că e deplasat rău?

Vorbim singuri... Clar... Noi creștinii, vorbim singuri...

Vorbești aberații Centimuse,

Acuma ți-am spus că ICOANELE nu contravin poruncii lui Dumnezeu, la fel cum Chivotul Legii nu contravine poruncii lui Dumnezeu.

N-ai fost atent?
De ce mai spui că contravin poruncii lui Dumnezeu? Ți-am dovedit că nu ai dreptate.

Cine se închină chivotului legii, se închina lui Dumnezeu, în duh și în adevăr și cine se închină icoanelor se închină lui Dumnezeu, în duh și în adevăr.

Vorbim singuri. Noi creștinii, vorbim singuri... La urechea ereticilor nu ajunge...

Iar noi sfinților le cerem rugăciunile.
Dacă îngerul s-a închinat Fecioarei Maria, unei femei până la urmă, un om, cu atât noi oamenii, suntem vrednici să ne închinăm ei.
Și Sfinților la fel. Dar cum? În duh și în adevăr.
De ce?
Pentru că în sfinți e Hristos, citește cele 70 de versete.
Cum în Chivotul Legii era Dumnezeu. Îți amintesc doar 1:
Psalmii 67, 36: Minunat este Dumnezeu întru sfinții Lui.

HAI MĂI PĂI NOI CHIAR VORBIM SINGURI ?

Exemplul dat cu Petru când spune că și eu sunt om, arată că Petru nu se considera sfânt. Cum nici Pavel nu se considera sfânt, spunea că e cel mai mare păcătos.
Iar acum, că știm sigur că este sfânt, noi prin acea închinare îl rugăm să se roage pentru noi.
Și sărutăm icoana lui, pentru că așa ne învață Pavel. Uite dovada:
Romani 16, 16: Îmbrățișați-vă unii pe alții cu sărutare sfântă. Vă îmbrățișează pe voi toate Bisericile lui Hristos.
Dar ce Biserica poate să îmbrățișeze? Zidurile îmbrățișează? Atunci vorbește Pavel prostii? Tocmai! Se îmbrățișează în duh și în adevăr.
Cum ne rugăm și noi creștinii. Uite dovada:
I Corinteni 16, 20: Vă îmbrățișează frații toți. Îmbrățișați-vă unii pe alții cu sărutare sfântă.
Uite de ce sărutăm Icoanele. Îi sărutăm pe sfinți, cu sărutare sfântă.
Și Sfinții la rândul lor, ne îmbrățișează. Uite dovada:
I Corinteni 13, 12: Îmbrățișați-vă unii pe alții cu sărutare sfântă. Sfinții toți vă îmbrățișează.

Vorbim singuri?

Sau logica ta e la pământ și ești afon biblic?

Privește Biblia per ansamblu. Căci nu poți scoate doar un verset, când există și celelalte.

Dar scuipă cu rugăciune dracii care îți țin inima învîrtoșată.
Spune: Doamne, ajută-mă să văd.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 17.02.2015 at 17:35:34.
Reply With Quote