Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Da. desigur ca da. Si pentru ca ai intrebat aceasta am sa povestesc totusi episodul meu din octombrie cu spitalul. Ca sa vedeti cat suntem de discriminati romanii si cum suntem tratati.
Din septembrie anul trecut hemoragia cu care ma confrunt de 4 ani nu s-a mai oprit de loc. In octombrie a devenit atat de masiva si abundenta incat imunitatea mea a scazut considerabil, si incepusem sa am crampe dureroase musculare. Astfel am facut infectie urinara , de la frig, aici in acele zile fiind foarte frig , cu vant puternic si ploaie rece.
Ei bine pe la mijlocul lui octombrie in noaptea de duminica spre luni am avut dureri atat de mari cu contractii puternice cu pierdere masiva de sange incat sotul meu, m-a luat si m-a dus la cel mai apropiat spital de noi acesta fiind West Middlesex Hospital University London. Am ajuns acolo unde m-au luat , m-au pus intr-o rezerva, mi-au luat sange si proba de urina , si la 10 minute a venit repede sa imi spuna ca am infectie, ca volumul de sange este sub limita si m-au pus la o perfuzie de glucoza spunandu-mi ca va veni medicul sa ma vada. Le-am dat datele, numarul meu de asigurat si numele. M-au gasit in sistem si a fost ok. Am intrebat, cat stau aici, sotul poate pleca sau ma asteapta? sa plece, ca dureaza si poate va internam. sotul meu a plecat , si la vreo 15 minute a venit o asistenta de la registratura, a inchis usa , s-a repezit la perfuzie si a smuls-o, sangele siroind pe mana si a strigat la mine, sa pleci ca daca nu pleci vine gardianul. Si i-am spus atunci: pentru ca sunt romanca? si a strigat la mine, de ce spui asta, nu spune asta, pleaca auzi ca chem gardianul. Aveam telefonul deschis pe convorbire, tocmai vorbeam cu sotul, acesta auzind a inceput sa strige in telefon ce se intampla. Asistenta a vazut telefonul si si-a inchipuit ca e inregistrata si a iesit fara un cuvant afara spunandu-mi sa plec.
Nu m-am razboit cu ei, nu eram oricum in stare, mi-am strans lucrurile si am plecat. Cineva ulerior a decis ca nu imi vor da primul ajutor , de ce? alt motiv nu exista decat ca sunt romanca. desi ei nu recunosc aceasta niciodata.
|
Eu cred ca te-ai grabit cu concluziile.
Ei au niste legi foarte dure vizavi de discriminare si in definitiv ai spus ca "m-au gasit in sistem si a fost ok" nu cred ca erau nevoie de 15min sa isi dea seama ca esti romanca.
Puteai sa le mentionezi si daca asta era, se potoleau imediat.
Puteai face apel si la politie.
In rest, despre incompetenta se stie, se poate ca la noi sa existe mai mult interes/responsabilitate decat acolo.