View Single Post
Vechi 16.02.2015, 17:45:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu sunt de acord cu aceste cugetari si o sa-ti spun de ce. Nu avem cum sa scriem impotriva aproapelui decat mintindu-l si ascunzandu-i calea mantuirii. Daca facem asa, atunci am scris impotriva aproapelui, chiar daca ceea ce am scris ii aducem aceluia multumire sufleteasca. Daca ii spunem adevarul si citam in acest scop un sfant, avem de castigat si el si noi.
De la Sf. Scriptura citire - ispitirea lui Hristos stim diavolul si cei prin care diavolul vorbeste, pot cita din scrieri sfinte spre pierzarea unuia sau altuia, sub aparenta ascultare de cele sfinte.

Sectarii in general - nu resping Sf. Scriptura, ci doar o interpreteaza dupa cum ii taie pe ei capul, spunand ca asa trebuie ea inteleasa.

Si tu probabil esti cel mai bun exemplu de pe forumul asta, cum sa promovezi prostii sectare citand din cele sfinte si facand trimiteri la oameni cu viata sfanta?

Cum? Intelegandu-i prost si vorbind si mai si.

Citat:
Caci inteleptul ii multumeste celui care-l corecteaza, nu se supara ca i-a ranit orgoliul.
Ce, tu ai multumit vreodata?
Stgai ca n-ai de ce, tu esti infailibila, de la sfinti citire.

Citat:
Asadar, nu trebuie sa fim sfinti pentru a cita un alt sfant. E mult mai bine sa citam un sfant decat sa ne dam cu parerea intr-o problema duhvniceasca, deoarece putem sminti si gresi din nestiinta. Noi credem ca avem dreptate si ignoram argumentele sfintilor, pe motiv ca nu suntem sfinti! Ce ispita finuța!
Eu zic sa te uiti la alta si mai finunta, crezi ca ai dreptate citand aiurea din sfinti.

Citat:
Nu avem voie sa ne consideram sfinti. insa. Aceasta este o alta ispita. Cand ne credem sfinti, inseamna ca suntem in iad cu Lucifer, din cauza mandriei! Mai corest este sa ne credem mici si sa screim de pe pozitia de pacatosi.
Pai te consider din moment ce te folosesti de scrierile lor.
Cum altfel te-ai putea folosi (bine) daca nu intelegandu-le bine deci avand un discernamant duhovnicesc cvasi-desavarsit?

Asta ca sa fim si "ontopic" care e un exemplu clar a unei serii largi de abuzuri din partea ta la capitolul asta.