Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Eu una, recunosc ca nu; pentru ca daca as duce o viata de sfanta, nu mi-ar plati nimeni facturile, nu as avea un acoperis easupra capului si nici nu ar trebui sa ma intereseze asta. Eu recunosc ca n-as avea taria asta de caracter. Si io-s un exemplu banal, pentr ca nu am bogatii, nu am inca un acoperis deasupra capului, lucrez ca idioata pentru mai nimic, dar trebuie sa traiesc cumva... Dar oare cati dintre cei din patura sociala de "sus" ar renunta la comfortul personal, daca nu ciar luxul personal ca sa duca o viata de sfant? Iti zic eu, prea putini...
Nu stiu sincer cati tindem spre sfintenie si cati luptam sa ne asiguram o viata de zi cu zi decenta... Eu una, prwfer o viata decenta decat o viata de sfintenie in care sa ajung moarta de foame; si eu ca eu, treaca mearga, dar n-am de gand sa imi tin viitorii copii fara un acoperis deasupra capului si fara sa le pot asigura un trai decent (mancare, imbracaminte si educatie). Si ca tot vorbeam de educatie, ma intreb, oare ce e la noi in tara nu se da o lege prin care un cetatean sa poata alege pentru copii lui metoda de homeschooling, astfe incat sa iti poti pregati copiii acasa, iar acesia sa dea doar exemane? (Eu as alege varianta asta, cel putin pentru scoala primara). Oare pentru ca sistemul de invatamant ar pierde prea multi bani??
|
Sfintenia se refera la starea noastra launtrica ,nu presupune izolarea.
Tocmai ca fiind mai aproape de sfintenie Dumnezeu iti va darui de toate.
Nu a spus El : "Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea lui si toate vi se vor oferi" ?
Sau citeste la Psaltire ,psalmul 36 de exemplu.
Cunosc familii de tineri cu cate 4 ,5 copii ,copiii sunt frumosi ,sanatosi desi ei nu au cine stie ce venituri.Dar ii vad venind cu ei la bisrica ,ii impartasesc ,sunt o bucurie.