View Single Post
Vechi 13.02.2015, 19:14:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Alin, animalele nu se imperecheaza din placere (decat delfinii), ci din perpetuarea si conservarea speciei, chestie ce tine de instinct.
Gresit, din placere. Pentru ca placerea este cea care determina instinctul, pricepi?

Citat:
si, antonia, asa usor vorbesti de iad si rai de parca ai fi fost in vizita prin acele locuri si sti cu siguranta ce fel de oameni sunt in iad si ce fal deoameni sunt in rai. Nu ai cum sa sti aceste lucruri, pentru ca Dumnezeu nu ne-a scris ca TOTI homosexualii merg in iad, ca TOTI criminalii merg in iad, ca TOTI crestinii practicanti merg in rai si nici nu stim cati dintre cei pecare ii numim sfinti sunt in rai. N-ai decat sa o iei ca blasfemie; nu asta este; e doar un fapt... nu poti sti cine merge in rai si cine merge in iad; nu dupa judecata noastra, asta-i sigur; poate Dumnezeu e mai milos, poate nu; poate vor intra in rai si unii cu pacate mai mici sau mi mari din cauza ca au facut ceva f bun la viata lor, fie acel bun si o singura fapta; si invers.
Ideea este ca daca mori cu o patima grava fara sa te pocaiesti/lupti cu ea (su unele de mai sus sunt patimi grave) sansele de mantuire sunt minime.
Aici nu e loc de discutie.

Si nu esti homosexual doar pentru ca potential ti-ar place sexul cu o persoana de acelasi sex (multora ar putea sa le placa dar nu stiu).
Homosexualutatea se defineste prin a avea fantezii in acest sens si a le pune in aplicare.

Si homosexualitatea nu stiu daca e o problema in sine.
Nu stiu cum ar putea argumenta cineva teologic contrariul, dar asa cum vad eu lucrurile, homosexualitatea este o problema pentru ca se leaga de ne-procreere.

Ori, sunt cred destule cupluri homosexuale care sunt tot atat de infertile (cu voia lor) desi fac sex.

Nu stiu daca un cuplu homosexual e mai condamnabil decat unul heterosexual care evita de a face copii (desi fac sex).

Mai mult, pentru primul caz exista circumstante atenuante - probleme de ordin psihic, social, etc.
In al doilea caz e vorba de o decizie voluntara luata de cele mai multe ori din considerante de comoditate si plafonare spirituala.

In ambele cazuri exista o doza de comportament sexual deviant care se opune cursului natural al lucrurilor.

In ambele cazuri, dependenta de sex (sau mai bine zis un anumit fel de sex, in primul caz cu o persoana de acelasi sex in al doilea ne-reprodutiv) dicteaza un anumit comportament deviant.

Sigur, s-a mai argumentat ca in al doilea caz (heterosexuali voluntar infertili) lucrurile se pot schimba pe parcursul vietii si asta ii face mai putin vinovati.

Partial adevarat, de cele mai multe ori dupa 1-2 copii nu se mai schimba niciodata.

In plus, si in cazul unui cuplu homosexual, teoretic cei doi la un moment dat isi pot schimba decizia si intemeia o familie in adevaratul sens al cuvantului - practic, nu se intampla prea des (sau nu se vorbeste despre asta).

Insa asta nu face prezentul mai putin vinovat - in ambele cazuri.