Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Eu uneori vorbesc in metafore si simboluri, imi cer scuze ca poate astfel nu ma fac inteleasa.
Intervine o problema aici cu metafora cu scandura.
|
Probabil ar trebui sa vorbim cu admin sa implementeze si un tag [IRONY] [/IRONY]
Nu e vina mea ca nu explici cum trebuie.
Ai zis initial ca ti-au facut nu stiu cate biopsii si te trimiteau la operatie.
N-ai zis ca ti-au facut biopsii, n-a iesit nimic si te-au trimis la operatie.
Si chiar si acum, probabil ai "uitat" sa mentionezi ceva, pentru ca oricat de incompetent ar fi sistemul medical din Anglia, sa te trimita la operatie fara
nici un indiciu ca ai avea nevoie de una, mi se pare cam SF.
Citat:
In Romania, doar nu iti imaginezi ca m-am dus la vraciul satului.
|
Deci ai facut biopsie in Romania sau nu? Eu inclin sa cred ca nu.
Dar oricum, e irelevant pentru topic.
Citat:
Daca Gheorghe nu merge la cabinet si medicul ii prescrie medicamente in lipsa , care e problema? ca Gheorghe este in sistem, si se vede clar acolo daca Gheroghe trebuia sa primeasca medicamentul ala compensat sau nu.
|
Greu frate, greu tare.
Deci Gheorghe nu se duce la doctor. Dar doctorul ii trece acolo o problema acuta si imi da medicamente compensate de 2 milioane. Lui si la inca 10.
De unde "se vede clar" ca a trecut sau nu pe la medic, nu mai zic daca am avut sau nu problema in cauza.???
Citat:
Ca acolo scrie clar daca Gheorghe e asistat social sau primul ministru. Asa ca daca Gheroghe e asistat social atunci nu a pagubit pe nimeni de nimic ca are dreptul sa ia compensatul ala, insa de e primul ministru , atunci, in baza aia unica se vede clar ca medicul face mismasuri. Insa cand medicul se stie pus sub lupa nu va mai face el mismasuri.
|
Stii, ar trebui sa lasi nasul mai jos daca esti asa grea de cap.
Cum adica nu e nimeni pagubit daca 10 20 sau 100 oameni primesc fictv medicamente sau analize iar cand trebuie sa primeasca si ala care are dreptul "nu mai sunt fonduri?"
Poate chiar Gheorghe vine intr-o zi, pe bune, si afla "ca nu mai sunt fonduri".
De unde si pana unde "se vede"? Cum?
Asta cu decontantul la CNAS de tot felul de medicamente si analize care nici nu se efetueaza, mi-a spus chiar un medic de familie - nu facea el personal fazele astea, dar stia de ele.
Stiu direct de oameni care pentru probleme minore ajunse la urgenta, s-au trezit cu internari de pana la o saptamana, cica "monitorizare si analize" timp in care au primit doar tratament simptimatic, si au iesit dupa o saptamana fara nici un diagnostic concret (si cu boli spitalicesti).
Dar cred ca daca s-ar fi uitat ce scria in fisa, de cata atentie medicala au primit, probabil se adunau cateva mii de lei.
Citat:
Orice unitate este obligata prin lege sa aiba biroul de audit si control financiar intern. Asa era dintotdeauna nu e de acum. Acesti oameni cu asta se ocupa sa verifice daca cei ce lucreaza in acel sistem , o fac corect.
|
Macar stii ce e ala "audit si control financiar"? Sau doar iti place sa arunci cu cuvinte care te depasesc?
De unde sa stiue "aduitul si controlul financiar" daca Gheorghe a dat sau nu pe la doctor??
Treaba lor e sa vada ca n-a cumparat doctorul prea multe pixuri pentru cabinet sau n-are cheltuieli exagerate, de unde sa stie care pacienti si-au primit intr-adevar medicamentele/analizele si care nu???
Citat:
In America, si peste tot in statele care se respecta, statul are serviciu special pentru asta, unde sunt verificati toti asiguratii daca au dreptul sau nu sa primeasca ce primesc.
|
Bun, n-ai priceput mai nimic, dar nu conteaza, tura viitoare poate poate..