Citat:
În prealabil postat de ory
Fratilor,iubiti-va aproapele mai mult decat credeti ca o faceti,si iubirea de Dumnezeu va veni inevitabil mai puternica.Cu adevarat este o fatarnicie sa spun ca Dumnezeu este totul pentru mine,si iubirea vietii mele,atata timp cat pe cei din jurul meu pe care-i vad,ai simt,ai aud....ai ignor!Credeti-ma cele mai credincioase "prietene" ale mele,sunt totodata si cele mai neiertatoare,intolerante si mandre.Asa ca eu sunt satula de teorii prea frumoase ca sa fie adevarate,vis-a-vi de exprimarea nemarginitei dragoste pentru Dumnezeu.
|
Intr-adevar, e important sa ne iubim aproapele, dar inainte de toate trebuie sa-L iubim pe Dumnezeu. Putem sa spunem ca asta e crucea noastra. Partea verticala a ei este legatura noastra cu Dumnezeu, partea orizontala a ei este legatura noastra cu oamenii, imbratisarea lumii intregi. Daca ramanem numai la partea verticala, cadem intr-un misticism fara roade, daca mergem numai pe cea orizontala, cadem in umanism. Esential e sa gasim calea de echilibru. Dar sa vedem ca daca partea verticala a crucii nu exista, adica legatura noastra directa cu Dumnezeu, nu putem sa avem partea orizontala, adica iubirea noastra fata de oameni. Iubirea noastra de unde vine? Nu e ea un dar de la Dumnezeu? Dar pentru asta, trebuie sa ne conectam la "satelitul" Doamne. Deci mai intai iubire de Dumnezeu si apoi El ne va da si iubire pt noi si pt aproape.
Legat de prietenele tale "credincioase", sa nu fie o credinta superficiala, ceva de genul eticheta de crestin, dar inauntru borcanul gol, sau plin cu mizerie. Nu confunda Ortodoxia cu ortodocsii. Dar fii in cautare si vei gasi si ortodocsi cum trebuie. Trebuie numai sa ai ochi sa-i vezi si inima sa-i simti. Si mai trebuie sa te asemeni putin si tu cu ei. Eu inteleg perfect nemultumirea ta, pe care si eu am trait-o la un moment dat in viata mea, dar asta m-a determinat sa ma uit mai mult spre mine si sa vad unde sunt problemele in adancul meu si sa iau aminte sa le rezolv. Sa invatam de la toti si de la toate.
Elena