Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 11.02.2015, 22:41:30
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Ev. Marcu 14, 43-72; 15, 1

În vremea aceea, cândvorbea Iisus cu ucenicii Săi, a venit Iuda, unul din cei doisprezece, și cu el popor mult, cu săbii și cu sulițe, de la căpeteniile preoților, de la cărturari și de la bătrâni. Iar vânzătorul le dăduse un semn, zicând: pe care îl voi săruta, Acela este; prindeți-L și duceți-L cu pază. Și, venind în clipa aceea, s-a apropiat de Dânsul și i-a zis: Învățătorule, Învățătorule, și L-a sărutat. Iar ceilalți au pus mâinile pe Dânsul și L-au prins. Iar unul dintre cei ce stăteau lângă Dânsul, scoțând sabia, a lovit pe servitorul arhiereului și i-a tăiat urechea. Și, răspunzând, Iisus le-a zis: ca la un tâlhar ați ieșit cu săbii și cu sulițe, ca să Mă prindeți? În toate zilele am fost la voi în templu învățând, și nu M-ați prins; dar acestea se fac ca să se împlinească Scripturile. Și, lăsându-L, au fugit toți ucenicii. Iar un tânăr mergea după El, îmbrăcat cu o pânză de in pe trupul gol, și l-au prins. Dar el, lăsând pânza de in, a fugit gol de la ei. Și l-au dus pe Iisus la arhiereu și s-au adunat acolo toate căpeteniile preoților cu bătrânii și cărturarii. Iar Petru de departe a mers în urma Lui, până înăuntru, în curtea arhiereului, și ședea împreună cu slujitorii și se încălzea la foc. Iar căpeteniile preoților și tot sfatul căutau împotriva lui Iisus mărturie, ca să-L omoare, dar nu găseau; pentru că mulți mărturiseau minciuni împotriva Lui, dar mărturiile lor nu se potriveau. Atunci s-au ridicat unii care au mărturisit strâmb împotriva Lui, zicând: noi L-am auzit zicând așa: Eu voi dărâma acest templu făcut de mână și în trei zile voi zidi altul, nefăcut de mână. Dar nici așa mărturia lor nu era la fel. Atunci, sculându-se în mijlocul lor, arhiereul L-a întrebat pe Iisus, zicând: nu răspunzi nimic la ce mărturisesc aceștia împotriva Ta? Dar El tăcea și nu răspundea nimic. Iarăși L-a întrebat arhiereul și I-a zis: Tu ești Hristosul, Fiul Celui binecuvântat? Atunci Iisus i-a răspuns: Eu sunt; și veți vedea pe Fiul Omului șezând de-a dreapta puterii și venind pe norii cerului. Iar arhiereul, rupându-și hainele sale, a zis: ce ne mai trebuie alte mărturii? Ați auzit blasfemia; ce vi se pare? Iar ei toți l-au osândit că este vinovat de moarte. Și au început unii să-L scuipe și să-I acopere fața și să-L bată cu pumnul și să-I zică: proorocește! Și slujitorii îl băteau cu palmele peste obraz. Pe când Petru era jos în curte, a venit una din slujnicele arhiereului și, văzându-l pe Petru care se încălzea, s-a uitat bine la el și a zis: și tu erai cu Iisus Nazarineanul. El însă a tăgăduit, zicând: nu știu și nici nu înțeleg ce vrei să zici. Apoi a ieșit afară înaintea curții; și a cântat cocoșul. Iar slujnica, văzându-l, a început iarăși să spună celor ce stăteau acolo că și acesta este dintre ei. Iar el iarăși a tăgăduit. Însă peste puțin timp cei ce stăteau acolo au zis iarăși lui Petru: cu adevărat că ești dintre ei, căci ești galileian și vorbirea ta este la fel. Atunci el a început să se blesteme și să se jure: nu știu pe Omul acesta despre care-mi vorbiți. Și îndată a cântat a doua oară cocoșul. Și și-a adus aminte Petru de cuvântul pe care i-l spusese Iisus: că, mai înainte de a cânta de două ori cocoșul, te vei lepăda de Mine de trei ori. Și a început să plângă.
Iar dis-de-dimineață, căpeteniile preoților au ținut sfat cu bătrânii, cu cărturarii și cu toată adunarea și legând pe Iisus, L-au dus și L-au dat lui Pilat.