Citat:
În prealabil postat de CristianR
... Este adevărat, cred că oamenii sunt mai mult buni decât răi, pentru că altfel n-am putea trăi în viaÈa de zi cu zi,..
|
âNu sunteti ceea ce nu ati devenit.â-Sf Grigore de Nyssa
Cu alte cuvinte, omul poate deveni bun(daca se deschide), dar inca nu este fiindca nu a ajuns la meritul ce i-a fost randuit, de care nu e capabil el singur, fara asistenta Duhului Sfant.
Adam nu avea cum sa nu cada, din moment ce eu, chiar botezat si catehizat, tot pacatos sunt.
Privindu-l pe om ca fiind deja bun, mereu vom fi marcati de faptele sale care nu sunt asa cum ne asteptam de la el; prefer sa-l privesc cu suspiciune fireasca pentru ca sa nu fiu lezat de asteptari, dar si pentru ca sa fiu impresionat de faptele lui cele... simple.
10. După cum este scris: "Nu este drept nici unul;
11. Nu este cel ce înțelege, nu este cel ce caută pe Dumnezeu.
12. Toți s-au abătut, împreună, netrebnici s-au făcut. Nu este cine să facă binele, nici măcar unul nu este.(Rom3,10-12)
Daca oamenii ar fi mai mult buni decat rai, de ce ar mai fi venit Hristosul, sau de ce ramane prezent intre noi?
Pentru ca noi avem nevoie de El, nu El de noi, pentru ca nu suntem asa cum ne place sa credem despre noi.
Citat:
În prealabil postat de CristianR
Răspunsul tău(al lui antoniap-nm) nu mă lămureste cu privire la întrebarea pe care am pus-o cu sinceritate, nu cu vreo ascunsă ironie (dacă la asta te-ai gândit).
|
Cred cu aceeasi sinceritate ca daca ai vrea cu adevarat sa intelegi, ai cauta si ai gasi tu singur, insa e foarte posibil sa fii sub influenta unui duh cu adevarat perfid, care te "convinge" ca ai o conceptie curata si binevoitoare, ca prin iubirea(oarba-sm) cu care-ti creditezi aproapele sa cauti ceea ce in realitate nu exista, dar tu sa cauti ca-ti va fi revelat... candva(prea tarziu-sm). Se prea poate ca tu sa fii "interesat" sa-l privesti cu ingaduinta pe aproapele, ca astfel sa te fenteze pe tine ca esti... impecabil.
Daca raspunsul meu e cat se poate de sincer, atunci intrebarea ta catre
antoniap nu e sincera.
E imposibil sa nu gasesti ceea ce cauti in numele Duhului Sfant! Scormoneste in tine!