Citat:
În prealabil postat de Inorogul
Cred ca ateii se gandesc mai mult la copiii lor decat la ai celorlalti. In imoralitatea lor, ei sunt mai egoisti de fel. Ma indoiesc ca urmaresc un scop d-asta, cu iz masonic.
...Dar n-am de unde sa stiu ce e in capul celor care au facut sesizarea/plangerea.
Oricum, nu ar trebui sa fie probleme cu credinta pentru ca asta nu se preda la scoala. De ce sa devina atei fara orele de religie? Credinta in Dumnezeu trebuie insuflata de catre profesori sau parinti? Suna ciudat... . Stiam ca e suficient ca un copil sa se uite in jurul lui, la copaci, animale si la natura si sa se intrebe cine a facut toate aceste minunatii. Un adevar atat de evident, din viata de zi cu zi nu trebuie predat la scoala.
De cand are revelatia nevoie de suport uman? N-ar mai fi revelatie atunci, nu? ...Sa le aratam intai raspunsurile ca mai apoi sa-si puna intrebarile? Nu mi se pare corect.
|
Pentru asta am infiintat scolile, ca sa transmitem mai departe cunoasterea noastra, pentru ca urmasii sa nu o ia de la inceput. Altfel ar putea face acelasi lucru cu orice disciplina - s-ar uita in jur si ar descoperi si ei cum functioneaza lucrurile.

E unul din motivele pe care unii fara minte nu-l inteleg si atunci spun : ia uite cat am evoluat fata de stramosii nostri ! Evolutie ! Pai nu e evolutie, copilul nu se naste mai destept ca ala din Egipt de acum 5.000 de ani. Are doar posibilitatea sa invete mai multe de-a lungul vietii pentru ca am adunat cunoasterea fiecarei generatii in scoli si biblioteci.
Iar pentru noi Biblia face parte din revelatie. Sigur ca e de ajuns sa te uiti in jur ca sa intelegi ca exista un Creator, dar acel Creator s-a facut cunoscut , s-a intrupat, etc. La fel avem si scrierile sfintilor parinti. Teologia nu e cu nimic diferita de orice alta disciplina care se studiaza la scoala.