Citat:
În prealabil postat de Inorogul
Deschide orice carte de anatomie dupa care invata copiii nostri si arata-mi unde gasim concluziile cercetarii efectuate de catre sfantul Nicolae Velimirovici:
"Materie este și trupul nostru; pământ luat din pământ. Pământ, apă, foc și aer - din
aceste patru materii este construit trupul omenesc. El este construit în chip atât de iscusit și de minunat, că nu se poate arăta nici descrie - și totuși, trupul este în sine un lucru, nu este viață; este vehicul, nu este călător; este colivie, nu este pasăre."
|
Am vazut si doctori si mari chirurgi foarte credinciosi,care nu intrau in operatie decat cu o rugaciune si o cruce!
Iar aceia nu au"deschis doar cartea de anatomie"ci au facut bataturi pe ea,ca si pe alte compendii de anatomie si fiziologie umana.
Ok sa deschidem cartea deci...
Corpul uman contine 6 elemente : oxigen,hidrogen,nitrogen,calciu si fosfor,asta in proportie de 99% din masa corpului si numai 0,89% alte 5 elemente : potasiu,sulf,sodiu,clor si magneziu.
Siliciul, al doilea element ca raspandire pe Pamant dupa oxigen, se gaseste in natura sub forma de combinatii (dioxid de siliciu, mica, feldspat). Masa siliciului reprezinta 27,5% din cea a scoartei Pamantului.
Rolul în organism
Siliciul este unul dintre cele mai noi oligoelemente evidențiate ca esențiale pentru organism. În organismul uman deține mai multe roluri dintre care calcifierea oaselor este cel mai important. Rolul său în consolidarea scheletului este esențial în fazele timpurii ale formării acestuia. Siliciul intervine în metabolismul componentelor țesutului conjunctiv, cu rol de susținere, al cărui aport este esențial în dezvoltarea embrionară, vindecarea rănilor, osificare. Acest mineral mai este corelat cu procesele de îmbătrânire vasculară, în sensul că el se reduce semnificativ cu vârsta din pereții arteriali în care s-a instituit procesul de ateroscleroză.
Siliciul dă strălucire dinților, unghiilor și părului. Există și în țesutul pulmonar, de aceea este recomandat pentru remineralizarea bolnavilor de tuberculoză. Pentru că ajută la formarea oaselor și cartilajelor, mineralul nu trebuie să lipsească din alimentația gravidelor și din cea a copiilor care suferă de rahitism. De asemenea, el contribuie la asimilarea fosforului, care este foarte important pentru sănătatea creierului.
Se estimează că un adult ar avea nevoie de 20-30 mg siliciu/zi.
Carbonul este un element foarte important si interesant: se gaseste sub forma de grafit, diamant si fulerene si prezinta capacitatea de a forma legaturi simple sau multiple cu alti atomi mici, inclusiv cu alti atomi de carbon. Aceste caracteristici conduc la aparitia a aproape zece milioane de compusi chimici diferiti.
În organismul uman, carbonul se regăsește sub forma proteinelor, glucidelor, lipidelor și intră în componența sângelui, hormonilor, acizilor nucleici.
Deci aceasta
este componenta de pamant/lut a corpului uman.
La nivel de celula se fac schimburile de gaze prin aportul circulatiei sangvine care oxigeneaza tesuturile ori elimina CO2 prin expiratie-
asta este componenta de aer a corpului uman.
Nu mai este un secret pt nimeni ca, corpul uman contine intre 45% apa(la obezi)si pana la 85% apa la noi nascuti,sugari.
SNC are o activitate bazata pe biocurenti iar creierul are si el un algoritm specific de functionare in anumite unde:alfa,beta,delta,theta.
Iar aceasta ultima este componenta de foc a corpului uman.