În prealabil postat de Ioan_Cezar
Negruța, poți să răspunzi la întrebările adresate? Ai sărit lângă Albert, tăvălindu-te indecent de râs. Nu e mai bine să răspunzi la întrebările puse față de textul respectiv?
Am cerut o explicație, Albert s-a eschivat, deși el a postat mesajul, apoi mi-a reproșat că sunt necuviincios față de Sfântul. Unde? Cum? Când? Eu îl întrebasem pe Albert, nu pe Sfântul (despre care, poate, am cunoștințe mai temeinice decât voi și pentru care, poate, am o evlavie anume). Eu știu ce zice Sfântul, am citit mult și am auzit multe legate de Nicolae Velimirovici. În schimb nu pricep ce vrea Albert cu acel citat și unde anume bate. Așa că, de vreme ce Albert s-a ascuns sub insulte și ignoranță penibilă, te rog pe tine, Negruța, să răspunzi la întrebări.
Sunt întrebări on-topic, legate de mesajul unui coleg care nu poate, din păcate, să motiveze alegerea citatului.
Repet întrebarea: ce înțelegem din mesajul Sfântului referitor la conduita fiilor luminii față de fiii întunericului?
Nu cred că e o întrebare la care să te tăvălești de râs și apoi să îmi reproșezi că fac pe deșteptul.
P.S. Unii au înțeles prin sabia Domnului (prin lipsa păcii dintre cele două feluride fii) să pună bombe, să taie capete, să omoare copii și femei, să ardă orașe etc. Desigur, în numele Domnului! E plină istoria lumii și, vai, istoria Bisericii, de astfel de cruzimi. De aceea nu strică să întreb și azi: voi ce înțelegeți din mesajul Sfântului? Cum să se comporte fiii luminii față de fiii întunericului? Să le pună magiun în galoși? Să le taie trabucurile în patru? Să le spargă cauciucurile la bicicletă? Sau cum?
|