View Single Post
Vechi 17.01.2015, 19:09:25
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Ioan din cat am reusit eu sa studiez aceea problema, in limitele mele, as inclina sa spun ca singura solutie reala, dgpdv teologic, este aceea a unei impartiri a ceea ce noi numim generic ,,cer". Altfel, daca ar fi o locatie,cu o dimensiune,cu un singur ,,nivel", atunci ar foarte greu, daca nu imposibil, de armonizat acele pasaje din VT cu invatatura din NT. Chiar si evreii de pe vremea lui Iisus credeau intr-un fel de ierarhizare a cerului, fariseii, precum cei care l-au educat pe Apostolul Pavel in tinerete, sustineau ceva destul de apropiat de perspectiva mentionata. Pt Pavel cu siguranta a fost o revelatie urcarea sa in al ,,treilea cer" dar conceptual stia ca exista aceasta posibilitate.

Albert, multumesc pt text, foarte util. O singura rugaminte, cand ai timp. O talcuire patristica la I Tes 4. 16-17. Multumesc anticipat, nu-i graba. Seara placuta.
Aha! Pare o pistă valabilă, e plauzibil așa... Voi căuta și eu să aprofundez chestiunea. Mulțumesc încă o dată pentru punerea problemei, precum și pentru posibila rezolvare. Domnul fie cu tine, prietene drag!