Citat:
Īn prealabil postat de EzioAuditore
Serios, in Romania? Nu e de mirare ca mass-media "occidentala" ne spoieste in tabloul printesei feniciene ca "tiganii europei".
|
Nu iti inteleg mirarea. Sa ma apuc sa explic de ce imi doresc mai mult in Romania o schimbare in acest sens decat in orice alta tara, din moment ce traiesc in Romania? ...Nu cred ca are rost sa cobor atat de mult cu explicatiile pentru ca nu ma adresez unor copii.
Daca te-a pus pe jar exemplul meu cu tiganii afla ca a fost un exemplu la indemana pentru ca, in Romania, mie imi par a fi discriminati mai puternic si mai des acestia sau cei de etnie maghiara, spre exemplu, decat evreii. Nu vad de ce o lege a unei tari ignora realitatea acelei tari. De unde pana unde este nevoie astazi de lege care sa protejeze
in mod special o comunitate anume? ...Singura explicatie este ca aceasta s-a facut la presiuni si reprezinta o "moneda de schimb".
Nu imi imaginez o lege mai "excentrica" intr-o tara europeana decat cea care stabileste un adevar istoric, filosofic etc. si pedepseste cu inchisoarea dezbaterea acestui subiect. Aceasta lege are acelasi statut precum cele depre care citeam ca sunt in vigoare in State. In California nu ai voie sa scupi decat pe un teren de baseball, in Arizona este legal sa-ti bati sotia, dar nu mai mult de o data pe luna, in Colorado e ilegal sa imprumuti aspiratorul vecinului, in Romania este ilegal sa contesti veridicitatea istorica a unu eveniment (in cazul de fata: Holocaustul). Exact acolo isi are loc o astfel de lege, alaturi de alte ciudatenii adunate din lumea toata.