View Single Post
Vechi 14.01.2015, 15:14:39
Barsaumas
Guest

Implicit

Ovidiu si Albert, aveti mare dreptate. Cred ca Yasminei ii este frica, frica pur si simplu, sau e mai...neinteleapta decat parea pina acum.
Yasmino, uita-te in Sinaxar. E un anume sfant, ba chiar cam cu toata familia lui acolo. Voievodul Constantin Brancoveanu.
Crezi ca lui ii era frica de oamenii Padisahului precum tie de NSA?
Uite ca au fost si crestini la care scuza "am familie, etc", ce pare rostita mai degraba cu maruntaiele tremurinde decat cu mintea si inima, nu a mers in forul lor interior.
Si mie mi-a fost teama, la inceputul acestui topic, chiar credeam ca "aia" o sa bage stare de urgenta mintenas, in toate pasalicurile, pardon statele suverane, din uie. aiurea! Chiar inainte sa imi sterg vechiul cont, m-am trezit. Tu insa, desi nu pareai sa te manifesti asa treemuracios, ai dovedit ca "urma alege".
Sa zicem, deocamdata prin absurd, ca vin suboamenii de la NSA si va baga pe tine si ai tai, intr-o tabara de distractii gratuite marca FEMA, pentru o discutie de cateva zile...saptamani...luni. Ce pierzi?
Poti castiga o mantuire rapida, daca tii fruntea sus. Nu ma intelege gresit, nu garantez ca si eu as face. Dar, oricand de ciudat pare, spiritul meu de cocalar bucurestean ma ajuta sa ii sfidez pe "aia", cu obscenitatea mereu la indemina in pragul mental al limbii si sfidarea in privire.
Tu zici ca esti o buna crestina. Mda. S-a vazut: "animalele alea de islamisti", mama lor...
Si nu, nu sunt cearli. Sunt asirianul nestorian, sau chaldeeanul catolic, ucis de islamisti, cu ai sai cu tot, multiplicat cu un factor de zeci de mii. Sunt arameul miafizit sau ortodox din Siria, macelarit si el de aceleasi fiinte. Mai nou, sunt si nigerianul catolic, masacrat cu sutele. E clar? si da, mi-as dori ca in locul ziaristilor si mai ales oamenilor nevinovati mentionati, si nu numai, sa fi fost conducatorii tuturor statelor, repet, tuturor statelor, si toti cainii lor de paza, precum si toti marii bogati ai acestei lumi.
Eu ii numesc si pe securistii si politicienii globali si pe fanaticii teroristi din SIIL si Al-Qaeda ce sunt: suboameni periculosi. Macar eu sunt consecvent cu obsesia mea de independenta si obiectivitate, inclusiv sau mai ales in chestiuni de credinta religioasa (desi toti imi repetati ca tocmai in credinta si ideologie nu poti si nu trebuie sa fii obiectiv).
Sa te vad ca poti fi echidistanta. Deh, cind frica creste pulsul si usuca cerul gurii, nu prea se poate.

Last edited by Barsaumas; 14.01.2015 at 15:17:01.