View Single Post
Vechi 14.01.2015, 13:16:59
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
numai ca asta nu face din el un erou si cu atat mai putin un martir
Ei, de-am avea si noi faptele lui Stefan! Doar pentru ca moartea l-a gasit in patul lui sau ca a avut pacate, ca tot om a fost si el, nu-i micsoreaza cu nimic sfintenia, nici contributia pentru care ar trebui sa-i fim recunoscatori.
Multi sunt cei care contesta sfintenia in general, nu doar a lui Stefan cel Mare si Sfant ci si a altor sfinti canonizati, din pacate..

Sa inteleaga toata lumea - Sfintii nu au fost oameni fara de pacat, dar ei au avut FAPTE, SMERENIE, CREDINTA, NADEJDE si nu in ultimul rand DRAGOSTE! De asta m-am convins personal, in viata de zi cu zi..

Citat:
Nici macar Biserica Ortodoxa nu am auzit sa il faca pe Stefan martir. Asa scrie in noile calendare: "martir" (sau "mucenic") ?
Ati inteles gresit! Completam doar afirmatia lui Mosh-Neagu.
Citat:
Īn prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
E extrem de trist ca putem pune in aceeasi balanta niste jurnalisti rataciti carora putin le pasa daca blasfemiaza pe Hristos, pe Dumnezeu pe Sfanta Fecioara, sau pe profetul Mahomed, cu Mihai Viteazu, Stefan Cel Mare sau alti adevarati marturisitori ai dreptei credinte.
Dupa cum si la Sfanta Liturghie, la iesirea cu Sfintele Daruri, preotul rosteste rugaciunea: "Pe eroii martiri, cazuti pe toate campurile de lupta pentru apararea patriei si a credintei noastre stramosesti, sa-I pomeneasca Domnul Dumnezeu intru Imparatia Sa!" Amin!

Citat:
Tocmai aici e problema: ucigasii lor sunt niste ticalosi, in timp ce ucigasii nostri sunt eroi martiri.
Ati gafat cand ati pus pe acelasi calapod "idiotii cu arme din zilele noastre" si conducatori ai neamului nostru - care, daca au omorat, au facut-o pentru libertatea si demnitatea noastra, pentru "apararea patriei si a credintei noastre stramosesti"!

PS: Nu avem nimic in comun in ceea ce priveste credinta si nu va sustin nicio "teza"!

Last edited by crinrin; 14.01.2015 at 15:09:50.