Inorogule ateismul nu are unde sa evolueze,sau in raport de ce sa evolueze pt ca nu ofera nimic omului, este cea mai clara dovada de cat de straini pot fi unii de gandirea umana. Pe om il framanta doua mari probleme: rostul lui in lume si calea lui dupa moarte. La prima atei ofera drept cauza, in cel mai bun caz, un accident iar la a doua nimic, in afara anihilationismului, adica disparitia si atat. Ce este si mai bizar este ca imi vorbesti de morala,intrucat in raport de gandirea lumii,de-a lungul timpului, ateismul este imoral, profund imoral.Nu este nici macar un sistem filosofic, pt ca nu ofera un sistem de gandire, ci unul de negare si de limitare a fiintei umane la observabil,si nici categoria asta elucidata. Eu nu am nici o problema cu oamenii care isi doresc drept creator un bolovan cosmic, nici cu cei care isi recunosc stramosii in maimute si cu atat mai putin cu cei care cred ca, dupa moarte,se stinge lumina complet si definitiv. Iti cedez tie locul la filmul acesta, be my guest :) PS: pana acum,in afara opiniilor tale, mai poti oferi ceva demn de atentia tuturor sau este, asa, o discutie precum in Poiana lui Iocan? Intreb asta ca sa pot reflecta la utilitatea participarii subsemnatului la discutie. In trecut cand ti-am cerut sa analizezi public anumite aspecte m-ai lasat admirand peretii, in lipsa de altceva.
Fa o prezentare a viziunii ateiste, cea mai buna prezentare a ta.Cat de ampla poti,cu orice argument vrei,din orice sfera.Daca nici asta nu intereseaza...:) Zi pe larg ca sa intelegem toti cum vezi tu viata, omul, morala,ce vrei tu. Sau daca nu a viziunii ateiste macar a viziunii tale, indiferent unde o incadrezi.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 12.01.2015 at 22:11:11.
|