Citat:
Īn prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Pt cei doi domni atei: nu cunoasteti istoria lumii.
|
Istoricitatea nu reprezinta un argument valid in favoarea echitatii sau a dreptatii. ... Si daca ar fi fost valid nu v-ar fi ajutat nicidecat cauzei. Din cate stiu eu, istoria lumii abunda de conflicte religioase.
Citat:
Orice credinta religioasa semnificativa considera ca detine adevarul,il predica si cheama oameni in comunitatea lor. Pentru nici un membru al unei comunitati religioase doctrina nu este o filozofie discutabila ci un adevar dogmatic. Niciodata, in istoria lumii,nu a existat un moment in care marea majoritate a oamenilor sa isi traiasca credinta precum o imaginati dvs.Din simplul fapt ca aceea nu ar fi o credinta ci orice altceva.
|
:))))) Ati pus pus punctul pe i. Exact asta ii reprosez eu religiei. De ce faceti astfel de afirmatii cu atata senintate ...ma depaseste. N-as accepta nici intr-o mie de vieti sa ma complac intr-o situatie precum cea prezentata, daramite sa si ader la o astfel de doctrina.
Citat:
Mai tineti cont de un aspect: in nici un moment istoric populatia lumii, intr-o majoritate a ei,nu a impartasit ateismul ca si convingere. In toate perioadele istoriei omenirea, in esenta ei, a fost majoritar religioasa.
|
Ar fi fost culmea. Eu insumi acum cateva sute de ani as fi fost, fara indoiala, un mare credincios. Cum sa fi fost altfel daca nu stiam nici ce e aia ploaie sau raceala. De aceea am si vorbit despre evolutie, pe mai multe planuri. Aceasta este cea care desemneaza trendul actual. Stim din ce in ce mai multe si suntem din ce in ce mai putin ignoranti.
Ateismul si gradul de civilizatie evolueaza, nu alterneaza in decursul istoriei.
Citat:
Acest lucru determina o concluzie corelativa: orice om care apartine unei credinte isi va forma o opinie despre cei din jur sau despre viata in concordanta cu invatatura acelei credinte.
|
Repet: ceea ce spuneti si am ingrosat este profund imoral din punctul meu de vedere, indiferent de ceea ce spune istoria. Rar mi-a fost dat sa vad lucruri revoltatoare spuse cu atata seninatate. Eu va pot argumenta de ce este imoral si un principiu nesanatos si va provoc sa faceti si dumneavoastra acelasi lucru. Poate pentru unii pare deja evident ceea ce incerc sa spun.
Citat:
Daca tineti cont de aceste aspecte aveti sanse mult mai bune de a intelege psihologia fiintei umane plecand de la un simplu fapt,atat de simplu: sa crezi intr-o idee religioasa inseamna sa te implici, nu doar sa teoretizezi.
|
Sa te implici nu este echivalentul "orice om care apartine unei credinte isi va forma o opinie despre cei din jur". Oricum, implicarea este o alta idee pe care eu o gasesc respingatoare.