Subiect: Termenul ipocrit
View Single Post
Vechi 22.01.2008, 14:56:11
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

iar noi ne gandim la ideea de fatzarnic, fariseu sau ipocrit fatza de minciuna din noi, ne raportam la ea ca shi la un adevar shi astfel etichetam pe unul sau pe altul ca fiind ipocrit, sau la chipul interior, chica ar fi frumos sau bun ca noi nu vedem ca defapt e chipul patimii shi ca defapt chipul interior este ca o ceapa cu multe invelishuri shi adancul care conduce nu se afla intotdeauna shi neaparat in mijloc cum e miezul cepei ce se poate de multeori situa pe una din foi. Ca de a ne raporta la Hristos cand vorbim de fatzarnicie macar, dar noi ne raportam la dreptatea minciunii, la minciuna drept adevar, la propria placere sau voiIre, sau la lauda, da. la lauda ne raportam, la lauda din noi, si la a lauda fie lauda din noi fie pe ceva ce ni se pare nefatzarnic, shi cine ni se pare nefatzarnic in noi decat satarul sau ipocritul care shtie perfect sa se prefaca ca nu e prefacut, asha cum fac actorii interpretind rolul perfect credibil... asha procedam noi, sau cel putzin asha mi se pare mie ca procedez eu insumi shi e foarte greu sa ma corijez de a ma raporta la adevar, la har, la dragoste, la Dumnezeu, la a-mi pleca urechea sa nu am impresia ca mereu adevarul shi dreptatea se afla mereu de partea mea... ca nu are cum.... chiar daca adevarul meu shi dreptatea mea este oarecum imprumutata, insushita ca sa nu zic furata de la sfintzi, si uite asha capat neravul de a ma socoti negreshitor, ei eventual, sfiintzii or fi fost sau oricum s-or fi pocait in timp dobandind harul, dar eu :dozingoff: apoi eu daca ma gandesc bine la mine atunci constat ca sunt plin de pacate shi gresheli, ca daca sunt atent cat greshesc in Biserica sau la o rugaciune citita sau intr-o intalnire cu un prieten sau coleg sau aproape de cca 1 minut, deci stau sa le constat shi sa analizez gravitatea, atunci e dezastru, pacatoshenie multistrat shi greshitor cat cuprinde.... asta ar fi bine sa constat ca sa shi cred ca asha ash fi, dar apoi, e ca shi cum defapt n-ash fi greshit nimic, iar situatzia respectiva dupa ce mi-a starnit mirarea sau rasul a ramas asha ca un fapt divers.... poate li se intampla shi la altzii... :hmmm::( (domnule nu-s trist cand scriu ci doar ma cutremur daca citesc, bine ar fi sa chiar am starea dureroasa referitoare la atata ipocrizie constatata prin raportare la sfaturile duhovniceshti, bine ar fi, dar eu is vesel ca un absent de la realitate, de parca ash trai o gluma de mestecat...) :D:):|???:(
Reply With Quote