View Single Post
  #47  
Vechi 08.01.2015, 21:54:51
cristirg cristirg is offline
Banned
 
Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Mesaje: 577
Implicit

"De ce aș dori să mă identific cu niște oameni care și-au propus să arunce cu noroi în tot ce au mai important diferite comunități? Și aici nu vorbesc doar de religie, ci și de oameni. Să nu uităm că Charlie Hebdo a apărut după ce fondatorii au fost dați afară pentru că și-au bătut joc de generalul de Gaulle, chiar cu ocazia morții marelui erou francez. Eu nu pot și nu voi batjocori alți oameni pentru credințele, ideile sau etnia lor. Să insulți pe cineva într-un moment de sărbătoare al respectivului nu e libertate, e proastă-creștere și frustrare.

Punerea semnului egal între ceea ce face Charlie Hebdo și libertate e o mistificare grosolană a teremnului de „libertate”. Domnii de la Charlie Hebdo aveau libertatea să batjocorească orice, mai puțin anumite concepte, idei sau persoane. Spre exemplu: când a fost tratată homosexualitatea precum creștinismul pe coperta revistei? Păi, niciodată. De ce? Simplu: politica editorială a publicației „reflectă toate componentele pluralismului de stânga„, după cum afirma chiar Stéphane Charbonnier, una din victimele atentatului.

Iată deci care sunt dumnezeii celor de la Charlie Hebdo: ideile de stânga. Să ne înțelegem: a transforma Charlie Hebdo într-un simbol al libertății e ca și cum am spune că procesele spectacol din perioada comunistă reprezintă ideea de justiție. Asta nu înseamnă însă că putem justifica o tentativă de rezolvare a situației printr-o crimă. Niciodată.

Pe de altă parte, Occidentul și Franța nu fac decât să evite cauzele problemei, concentrându-se asupra efectelor. Politica agresivă de excludere a religiei din spațiul public, precum și ignorarea diferențelor firești dintre oameni, comunități, au ajuns să creeze adevărate monstruozități.
Spre exemplu, căutând despre Charlie Hebdo, am dat peste un link al unei asociații creștine care se pronunțase, la momentul respectiv, împotriva caricaturilor considerate blasfemiatoare de către musulmani. Aceștia afirmau că „deși nu suntem de acord cu învățăturile și credința islamică, suntem de asemenea împotriva provocărilor și bătăii de joc a religiozității a comunităților musulmane„.

Cam așa arată „libertatea” celor de la Charlie Hebdo: batjocorește în voie valorile altora, dar tu nu poți pune nici măcar la îndoială „dogmele” noastre. „Dumnezeii” lor, cum ar veni.

Inutil să mai precizez că pentru Charlie Hebdo nu există nicio restricție, K9 considerând că acest site este perfect inofensiv pentru copilul meu.
Avea dreptate arhimandritul Placide Deseille: „Era mai ușor să fii creștin în România comunistă decât în Franța de azi”.

În nod normal, o astfel de constatare ar trebui să-i pună pe gânduri pe francezi și pe oricine dorește să trăiască într-un stat cu-adevărat democratic, dar nu e cazul. Crimele de la Paris vor servi doar ca pretext pentru întărirea statului totalitar, de tip „Big Brother”.E simplu de intuit cine vor fi „dușmanii poporului”. Și nu doar în Franța.

De asemenea, se vor folosi de moartea oamenilor pentru a-i eticheta la grămadă pe toți musulmanii. Și îi vor radicaliza. Și probabil vor porni la alte războaie împotriva lor și în numele „libertății”. Să nu cădem în această capcană. Să nu uităm că în România, în Dobrogea, creștinii și musulmanii au trăit și trăiesc în pace, cu moschei lângă biserici. Nu toți francezii sunt Charlie Hebdo și nici toți musulmanii nu sunt teroriști.

Din păcate, acest tragic eveniment este folosit pentru dezlănțuirea unui nou val de ipocrizie: fanaticii care apără extremismul în limbaj al celor de la Charlie Hebdo sunt tot aceiași care condamnă și acuză creștinismul că „sperie copiii” vorbindu-le despre iad, draci și avort. Ei spun că toate religiile sunt la fel, dar se bucură de viața într-o țară clădită pe valori creștine, tolerante, care le permite să insulte chiar pe fondatorii ei, fără teama că vor fi căutați pe-acasă de indivizi cu AKM-uri la piept."