Citat:
În prealabil postat de sergiu23
Multumesc pentru sfat!Am sa vorbesc cu parintele duhovnic apoi poate am sa ma duc la manastire sa vad daca ma primesc sa stau acolo 1/2 saptamani sa vad cam cum este . Am citit multe carti despre viata in manastire si asceza, dar nu am ramas niciodata macar o zi intr-o manastire sa vad cum este.
|
Draga Sergiu , iata un cuvant care sper sa-ti fie cat de cat de folos :
"Începutul celui care dorește să-și asume viața monahală este însoțit de semne. Cei care intră în monahism știu acest lucru. E mai mult decât dorința care îmboldește pe cineva către această viețuire, deși această dorință este chiar temelia ei. Se petrec însă și alte întâmplări în care se vede clar mâna lui Dumnezeu. Acestea vor sluji mai târziu ca reazem dătător de nădejde pentru a putea termina ceea ce ai început și te determină să-ți fixezi și să-ți duci la împlinire scopul. Este cu neputință a descrie exact ceea ce se petrece. Fiecare dintre voi a primit un semn tainic, și numai aceleia i se pare a fi cu totul neobișnuit. Acest fapt ne asigură că monahismul, atât la începutul cât și la împlinirea lui, este o lucrare de proveniență cerească; și că o monahie este un fenomen miraculos și grațios pe acest pământ, deși la exterior se arată ponosită, mai mult ponosită decât grațioasă."
Sfântul Teofan Zăvorâtul