Citat:
În prealabil postat de CristianR
Și cred că părerea de mai sus este cea pe care o adoptă Biserica, atunci când, fără a uita niciodată de Cel ce S-a născut și că pe El îl căutăm, nu exclude nici bradul împodobit, nici pe moș, care aduce atâta bucurie copiilor.
|
Am impresia ca unii s-au luat dupa articolul diac. Aniculoae, crezand ca domnia sa pledeaza in favoarea povestii cu Mos Craciun. De fapt e invers, da prima data cand l-am citti si eu am crezut ca e asa. M-a indus in eroare partea cu "De ce credem în Moș Crăciun". De fapt acolo autorul vrea sa explice de ce credem cand suntem mici, si nu de ce lumea trebuie sa creada povestea.
Parerea diaconului e exprimata in pasajul urmator: "Deci merită să scoatem în evidență mai mult pe Moș Crăciun decât bucuria Nașterii lui Hristos exprimată atât de frumos în colinde? Merită oare copiii noștri să creadă într-o creație a oamenilor sau în adevăratul Moș Crăciun, Sfântul Nicolae? Crăciunul nu trebuie limitat doar la sărbătoarea cadourilor, ci întărit cu bucuria de a cânta alături de îngeri colindele divine închinate Nașterii Fiului lui Omului, Fiului lui Dumnezeu, Domnul Nostru Iisus Hristos."
In concluzie, parerea mea e ca se poate spune povestea aceasta in diverse moduri copiilor, fara sa fie vreo problema. Si fara sa fie povestea cu un spirit care zboara si aduce personal cadouri, ca apoi sa nu mai existe.