Subiect: Mi-e frica!
View Single Post
Vechi 26.12.2014, 16:37:29
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Fii liniștită, Spovedania nu e condiționată de post.
Dumnezeu ne așteaptă în fiecare clipă, Domnul nu are orar de primit și de îngrijit sufletele copiilor Lui.
Tu ți-ai pune copilul venit de departe, copil rănit și poate muribund, să aștepte îmbrățișarea ta pe motiv că ai o treabă mai importantă de făcut? Ce treabă mai importantă poate avea un părinte iubitor decât să sară în întâmpinarea copilului iubit? Mai ales când acest copil e tare necăjit...
Domnul, Care este Iubire, nu te lasă să aștepți! Deocamdată ridică-ți gândul spre El. Chiar acum. Pomenește-i Numele - asta se numește rugăciune și te ajută sufletește, chiar de nu conștientizezi neapărat în clipa asta. (Vei înțelege mai târziu, la momentul potrivit conștientizării multor lucruri din viața ta.)

Te poți spovedi oricînd, în orice biserică. Poți cere asta oricărui preot, dar nu te aștepta ca musai să te primească. E adevărat că ai dreptul, nevoia și libertatea să ceri spovedanie, însă la fel de adevărat e că preoții uneori nu spovedesc musai când vrem noi. Au motivele lor, de obicei foarte întemeiate. De pildă, să te cercetezi cu ajutorul unui ghid de spovedanie, pe care ți-l va da părintele, sau poate să meditezi cu seriozitate la unele lucruri. Nu știu, vezi ce zice preotul. În orice caz, e vorba de ceva smerenie așteptată de la tine (smerenie adică o oarece conștientizare a realității, a măsurii noastre de oameni simpli, dincolo de închipuirile minții și de fumuri luate de la alții ori inventate de noi înșine), altfel în ciuda ritualului spovedaniei poți să pici pe lângă Taină. Mulți respectă tipicul, fac exact cum scrie la carte, dar căință și limpezime a gândului bun nu au și atunci Taina fie nu lucrează în sufletul omului fie se întâmplă altele...
Deci: mergi la prima biserică din jurul tău și roagă pe părintele de acolo să te primească la spovedanie. Dacă nu te spovedește pe loc, fă așa cum îți zice (probabil îți dă câteva zile să citești un material, un îndreptar legat de Taina Mărturisirii; mai sunt și alte motive pentru o eventuală amânare, nu e bine să scriu eu aici mai mult, e vorba de o Sfântă Taină și trebuie să mă opresc).
O să reușești! (Așa cred eu acum, să mă ierți de proorocire.)
Eu te percep (poate însă doar îmi închipui așa, prin dorință) ca fiind hotărâtă. Îmi pari un om dârz, dovadă printre altele că ai ajuns să te liniștești studiind. Or, munca studiului nu e pentru suflete slabe ci pentru caractere dârze. Știu că poate îți place să studiezi, poate te liniștește întrucât îți ține mintea ocupată, poate că te bucură întrucât vezi că te pricepi și că îți merge mintea cu istețime etc. (unde studiezi? În Politehnică? mai degrabă în Leul, la Electronică?...:)) Dar faptul că plugărești cu mintea și voința rămâne fapt foarte bun. Mai târziu poate vei deprinde, pe fondul acestei obișnuințe de a plugări cu mintea, vei deprinde așadar și taina plugăriei inimii cu rugăciunea statornică, neîncetată... Deie Domnul!

P.S. Îngerul poate lucra surprinzător. El desigur nu pune pe bărbați să te necăjească, dar statornicia cu care te necăjește cineva poate fi înțeleasă și ca statornicia cu care altcineva te cheamă, lăsînd să se petreacă necazuri în viața ta... Lasă însă acum interpretările astea. Le vei face mai târziu, după ce te vei liniști binișor. Doamne ajută!
Reply With Quote