View Single Post
Vechi 26.12.2014, 01:05:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Întrebare: Cum calificați mesajul de mai sus al lui Ioan Cezar? Este jignitor, menit să rănească? Este doar critic? Ar fi putut sau ar fi trebuit formulat altfel? Vă întreb asta pentru că eu am niște probleme de discernământ, cred. Poate răspunde chiar și autorul.
Critic, dar binevenit. Potrivit temperării avântului în lupta împotriva a ceva ce nouă ni se pare nepotrivit, drăcesc etc, care nu neapărat are legătura cu Moș Crăciun, brad etc. Nu degeaba pr. Arsenie Papacioc spunea pacea e de patru ori mai mare decât dreptatea. Depinde cu ce ochi privim mesajul, în ce stare ne aflăm și cum îl trecem prin filtrul minții și al inimii. Dacă nu apelez la prejudecăți față user, atunci pot vedea mesajul ca pe unul pedagogic, indiferent de limbajul, metodele folosite, dar dacă îl privesc ca pe unul al disputei, adică mă văd mai bun sau mesajul nu e în acord cu ideie mele, atunci mă simt jignit, indiferent dacă cel care îmi transmite mesajul are sau nu dreptate. Vorbesc de mesajul care face subiectul discuției și nu de orice mesaj lipsit de discernământ.

Last edited by ovidiu b.; 26.12.2014 at 01:48:11.
Reply With Quote