View Single Post
Vechi 24.12.2014, 16:30:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Si un alt articol:
"Moș Crăciun e doar o fantezie. Ce mare lucru? Nimeni nu-l ia în seamă”. Dar aici gresiti. Gresiti crunt. Copiii îl iau în seamă pe Moș Crăciun! Până la câțiva ani, copilașii cred în Moș Crăciun! Pur și simplu, ei îl adoră! Ei cred și-l iubesc pe Moș Crăciun din toată inima lor! Cei mai mulți dintre părinți nu le vor spune odraslelor lor că Moș Crăciun nu există și e doar o minciună.
Precum spuneam mai sus, desigur că noi nu luăm în serios legenda lui Moș Crăciun. Știm că Moș Crăciun e o fantezie. Dar copiii nu știu asta. În mintea lor vulnerabilă, Moș Crăciun e real. Dar ce se va întâmpla cu acel copilaș, atunci când într-o bună zi își va da seama că Moș Crăciun e o fantezie? Ce se va întâmpla cu credința lor în Iisus Hristos (mă refer la cei botezați în creștinism)?
Iată ce s-ar putea întâmpla (convorbirea de mai jos chiar a avut loc între doi băieți):
Primul băiat îl întreabă pe celălalt: “Ce crezi despre Iisus?”
Al doilea îi răspunde: “Mie mi se pare ca un alt Moș Crăciun. Probabil că-i o altă minciună.”
Odată ce un copil crede din toată inima în Moș Crăciun, următorul pas logic este acela că atât Iisus, cât și Moș Crăciun sunt unul și același lucru, și astfel amândoi ar fi o minciună. Desigur că, nu toți copiii care au crezut când erau mici în Moș Crăciun îl vor respinge și pe Iisus mai târziu în viață, dar vor fi destui care își vor pierde încrederea în Dumnezeu, ca urmare a acestei fantezii despre Moș Crăciun. Iată marea înșelătorie! Ce plan inteligent! "
Reply With Quote