Theo pt mine trecutul este un aspect,cu importanta lui iar prezentul,cu noile sale realitati socio-economico-culturale un alt aspect.Oricum la modul cum este organizata predarea religiei in scoli nu pun deloc baza pe ea,indiferent ce orientare ar avea.Daca am vorbi de scoli de invatamant confesionale atunci probabil as fi mai interesat.Insa pana la acel moment la noi baza educatiei religioase ramane familia si adunarile noastre.Acolo am o responsabilitate ca parinte pe care mi-o asum,de la stat nu am mari asteptari si cat timp eu si cei ca mine ne putem trai in pace credinta nu ma deranjeaza deloc cum isi organizeaza confesiunea majoritara educatia religioasa.Acolo este treaba lor si ei stiu mai bine.Daca totusi s-ar pune problema lectiilor de religie obligatorii,subliniez asta ,,obligatorii"atunci categoric,ca un drept constitutional,vom pleda pentru egalitate de tratament.Nu as accepta niciodata sa fiu obligat la ceva dpdv al optiunii religioase,fiecare trebuie sa aiba dreptul de a trai conform propriei constiinte,cu respectarea celorlalti.Daca nu mi s-ar respecta acest drept atunci categoric,cu orice risc,mi-as retrage copii de la acele ore.Daca ei,cand vor fi maturi,vor dori altceva le voi respecta alegerea,fie ca voi fi de acord sau nu cu ea,sunt copii mei si raman ca tata alaturi de ei pana la capat.Cred ca sunt un tip democrat nu crezi? :)
|