View Single Post
Vechi 23.12.2014, 15:27:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
De acord. Pe de alta parte, nu este la fel de normal ca ceilalti copii, care nu sunt ortodocsi, sa invete despre credinta lor ?
Eu tocmai de asta ziceam, ca fiind majoritatea ortodocsi exista o problema daca un copil intr-o scoala este de alta religie, nu vine cineva pentru un copil sau doi. Ce vina au ca ei sunt toti ortodocsi si doar unul e alta credinta? Intr-o tara catolica era poate invers.
Nu inteleg cum noua reglementare ii ajuta mai mult pe cei neortodocsi sa invete despre credinta lor. Si nici nu e ceva de inteles, pentru ca nu are nicio legatura. Pare mai mult un fel de sa moara si capra vecinului, adica poate unii copii nu vor face religie si poate toata scoala nu va face.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
De fapt, care este obiectia dv la caracterul optional al religiei ? Banuiesc ca nu va temeti ca cei 5 la suta catolici vor lua optiunea de a nu face religia ortodoxa si ca, de fapt, va temeti ca doar o parte din cei 85.6 la suta copii ortodocsi vor lua optiunea de a face religie. Familiile care raspund la sondaje ca sunt ortodoxe, dar nu merg la biserica, nu vor merge nici la scola sa faca religie. Dar asta nu ar insemna altceva decat ca va iesi adevarul la suprafata. Mitul celor 86 la suta ortodocsi, mitul "Romaniei ortodoxe" se va prabusi. De ce sa ne temem de adevar ?
Se pare ca de capra era vorba pana la urma. Pe atei ii inteleg ca vor ca multi copii sa ajunga atei, e lupta lor ideologica.
Am spus de mai multe ori care e problema. Moise, cel ce a inaintat petitia si ceilalti atei au interesul ca acesta sa fie un punct castigat in lupta lor de scoatere a religie din scoli.
Din punct de vedere ortodox problema este ca unii copii nu au parinti practicanti sau au parinti dezinteresati, nu vor avea posibilitatea sa afle despre religie nici acasa nici la scoala.
Iar partea cu partea cu optionalul pentru ca in clasa se afla un copil pe care nu-l lasa parintii sa mearga la ora de religie, cum am mai mentionat, mi se pare o mare prostie. Nu si din punctul de vedere al ateilor, care au un interes.
Asadar, daca un copil dintr-o scoala nu dorea sa mearga la ora de religie putea sa faca o cerere pana acum. Cu noua propunere toata scoala trebuie sa faca cerere, in loc de unul singur. Ati mai intalnit pana acum o prostie mai mare?
Reply With Quote