Citat:
În prealabil postat de Corinusha
wow! Domnule Ioan Cezar, chiar ati aut parte de tot felul de clienti, nu gluma...
.
|
Corinusha, iti lipseste experienta duhovniceasca, de asta nu vezi lucrurile in deplinatatea si realitatea lor.
Pana nu te-a trantit demonul prin multe ispite, nu poti sa vorbesti despre ispita.
Pana nu ai mancat ispita pe paine dimineata, la amiaza si seara, nu cunosti exact ce inseamna demon, sensul vietii, cat de mare e viata, cat de rau e turbat demonul sa manance fiecare suflet, cum se lupta demonul cu ingerul pentru fiecare suflet.
Sotia mea avea o abordare complet rationala asupra problemei credintei.
Pana cand intr-o noapte a stat pe net si s-a uitat vreo cateva ore la versuri rock a unor formatii satanice, de curiozitate, ii tot vorbisem despre satanismul complet din muzica americana, despre cum ca toate vedetele din us si-au dat sufletul diavolului si sunt posedate (rihanna, eminem... toti), foarte populare de altfel, sa vada ce zic astia.
In noaptea aia mi-a zis ca de 2 ori a venit demonul peste ea, o tinea de maini, vroia sa o omoare, nu stia cum sa scape, era ingrozita. Iar asta nu e vis, este realitate pe care o vede sufletul. Pana nu simti clar demonii care vor sa te omoare (da, sa te omoare), la fiecare pas, nu ai sa intelegi dimensiunea clara a "credintei": ucigasul de oameni fuge "racnind" dupa fiecare suflet, sa-l traga in Iad, stiind ca mai are putin timp.
Degeaba i-am explicat eu ani ca diavolul, ispita, ... alea alea, erau vorbe in vant. Pana nu a venit dracul sa o omoare nu a inteles exact despre ce e vorba.
Asta este viata si realitatea duhovniceasca pe care noi, ortodocsii trebuie sa o stim senzorial, experiemental.