Salut Marian! Tot Marian ma numesc si eu :) Am 28 de ani, probabil de aceeasi varsta. Am avut si eu ganduri de sinucidere cu ceva ani in urma. Dar, nu as face asta niciodata. Sunt dependent de tigari, cola, poker si altele

Deci, ne asemanam asa intr-un mic fel. Mi-ar place sa te pot ajuta, si sper ca sfaturile mele sa iti fie de folos.
E foarte important sa iti doresti sa schimbi la tine ceea ce nu iti place la tine. Si tot o data sa intelegi ca Tu esti cel care faci schimbarea, e nevoie sa intelegi ca stand in depresie, plangand, injurand si altele nu iti face bine si nici nu te poti astepta sa ti se intample ceva bun.
Cauta sa te spovedesti de urgenta. Fa-ti o lista cu pacatele tale, si sa ai lista la tine, ca in timpul spovedaniei o sa uiti de unele pacate, si n-ai vrea sa se intample asta. O spovedanie sincera, si o cautare de pocainta de va ajuta foarte mult.
Incearca sa citesti acatistul si acoperamantul Maicii Domnului. Te va ajuta mult. Dar in toate va trebui sa ai rabdare. Dumnezeu, te v-a ajuta negresit. dar trebuie sa ai rabadare, sa nu cartesti, sa incerci sa tii post miercurea si vinerea, sa nu fumezi, sa nu bei in aceste zile. Si e nevoie de curaj, vointa si rabdare. Fa milostenie, incearca sa ajuti pe cineva cand ai posibilitatea. Daca vezi spre exemplu un cersator si nu ai o paine, un leu la tine cu care sa il ajuti poti spune o scurta rugaciune catre Domnul sa il ajute. Cauta sa faci cat mai multe fapte de smerenie.
Totodata sa incepi sa te rogi pentru tine, familia ta, pentru tatal tau decedat e foarte important sa te rogi pentru el, pentru ca alta alinare in iad nu are, decat rugaciuniile celor de aici. Si impune-ti sa te mai gandesti la sinucidere, vei ajunge in iad. Vei scapa de un rau mic pentru a da de un rau de care nu vei mai scapa.. Gandeste-te bine la asta.. Sinuciderea nu te scapa te adanceste.
Cauta sa te plimbi pe strada, sa vorbesti cu Dumnezeu, cauta aer curat, liniste. La anul cauta un loc de munca, si totul va fi bine. Dumnezeu sa te ajute!