In primul rand, cand cineva nu vrea sa renunte la tigari si nu accepta nici un argument pentru asta, este foarte greu de facut ceva! Stiu asta din propria experienta, deoarece si tatal meu a fumat timp de aproape 50 de ani in continuu, si nu a putut sa renunte la tigara, chiar si atunci cand (cu 3 ani inainte de a muri) in 2008 doctorul i-a spus "Nea' Valerica, daca nu lasi marasasca, nu mai apuci sa fii socru mare"! Deci intradevar trebuie incercat de convins, insa daca omul nu vrea este cam imposibil. Dar dumneavoastra trebuie sa fiti cu sufletul impacat ca ati facut tot ce s-a putut omeneste vorbind.
In legatura cu cealalta problema: eu cred si sunt convins- din postarile pe care le-ati scris- ca va iubiti sotul, ceea ce nu poate fi decat de laudat, si ca ati depus eforturi serioase sa va mentineti casnicia. Dar daca celalalt nu vrea sub nici o forma, este forte greu de facut ceva. Si daca un om nu este alaturi de dumneavoastra in conditii grele, dificile, atunci este destul de greu de crezut ca ar mai vrea sa fie cu dumneavoastra.
Stiu ce inseamna sa vrei sa fii din tot sufletul cu cineva si aceea persoana sa nu vrea, dar din pacate uneori trebuie sa acceptam si acest lucru.
Iar in legatura cu sanatatea: de asta trebuie sa aveti grija, in primul rand pentru dumneavoastra. In cazuri din astea nu stiu cat ajuta un cuvant de incurajare, dar va doresc sa va insanatositi.
|