Florentina, nu ai ce face daca tatal tau nu vrea sa renunte la tigari chiar daca e bolnav. Daca s-a incercat totul pentru a-l convinge nu mai ramane decat sa va resemnati si sa acceptati; daca el nu vrea, nu va putea face asta altcineva in locul lui. O solutie ar fi internarea intr-un spital de boli pulmonare, e foarte posibil sa nu i se dea voie sa fumeze acolo; la tata a mers, dar el avea deja probleme destul de nasoale cand a ajuns acolo, iar tata a avut si putina vointa.
Sotul tau trebuie luat la intrebari, de ce nu-ti sufera familia, si discutat cu el si eventual incercat de remediat problema; discutat apoi cu familia ta si vezi ce se poate face. Poate sotul tau chiar are vreun motiv, sau poate e doar in mintea lui; asta trebuie discutata si ajuns la un compromis.
Si....o vizita la un duhovnic SI un psiholog sau macar la un psiholog (nu am retinut daca esti credncioasa practicanta sau atee - sorry) cred ca te-ar ajuta. Niste sfaturi venite de la oameni specializati in probleme sufletesti cred ca ar ti-ar prinde bine. Plus un control amanuntit la medic in legatura cu temerile de recidiva bolii.
In plus, ti-ar prinde mega bine sa te destinzi putin; ia-ti liber cateva zile si mergi la tara, la munte, undeva si incearca zilele alea sa traiesti simplu, fara tehnologie, doar tu cu tine si sa iesi at mi mult la plimbari luuuungi si sa gasesti mici lucruri de care a te bucuri (un apus de soara, un fulg de nea, un copac mai altfel, orice mic lucrusor care sa iti aduca macar o umbra de zambet pe fata) si fa-ti tie o introspectie amanuntita, vezi unde gresesti tu, cum poti remedia ceva la tine; pentru ca pana nu ne ajutam pe noi insine greu o sa ii putem ajuta cu adevarat pe altii.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
|