Citat:
În prealabil postat de CristianR
Felul în care aÈi prezentat Ètirea sugera o vindecare miraculoasă prilejuită de binecuvântarea Papei. Asta mi s-a părut lipsit de onestitate. Dar poate am înÈeles eu greÈit Èi nu asta aÈi vrut să spuneÈi.
|
Atunci mai cititi odata si cercetati atent daca am sugerat eu ca e vorba de o minune sau dv ati cazut in ispita judecatii prezumptioase.
Nu putem sti, deocamdata, daca a fost vorba de o minune sau de un lucru petrecut in ordine naturala. Pot sti numai cei in drept, in urma unei indelungate si laboriase anchete canonice, al carei mecanism, deocamdata nici nu a fost declansat.
Iar ce crede vindecatul are prea putina importanta, in schimb important este ce cred expertii, ce cred oamenii Bisericii care primesc sarcina de a intocmi dosarul, ce crede Papa care promulga (sau nu) un decret de recunoastere a unui miracol.
Dealtfel, minunile facute prin intermediul viilor, chiar daca ajung a fi recunoscute formal, nu au importanta pentru declararea cuiva ca fericit sau sfant. Importanta au numai minunile facute dupa moartea in trup, fiindca numai acelea atesta ca cineva se afla la Cer.