View Single Post
Vechi 19.01.2008, 20:04:06
Saurian Saurian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de quasar
Citat:
În prealabil postat de steffiy
Citat:
În prealabil postat de quasar
albul si negrul nu sunt culori..
Oricum nu inteleg ...cum de a fost spovedit desi nu e botezat?
Si apoi va intreb cum este corect?un om nascut intr-o alta religie sa fie botezat asa cum se boteaza adica si cu apa sfintita?sau doar sa fie uns cu mir,asta observand ca se cam practica.De exemplu o cunostinta nascuta la protestanti prin casatorie a vrut sa treaca la ortodoxie ...s doar s-a facut ungerea cu mir.Si ma intrebam..numai atat??
Botezul protestant se recunoaste, de asta i s-a administrat numai Mirungerea. Daca-i hindus, trebuie botezat.
Nu imi place asa...adica de ce sa se recunoasca botezul protestanta,sau catolic sau nu mai stiu care?Ori e botez?Ori e juma de botez?
In mod normal botezul nu e cunoscut decat cel ortodox. Dar din moment ce traim intr-o lume ecumenista, apostatica si aproape de sfarsitul ei se primesc si astfel de erezii.

Sa dau si un exemplu glasuitor. Un preot catolic a vrut sa se boteze ortodox. S-a dus la un episcop care ii spune: "Nu, mai bine ramai in religia ta. Sa nu fie tulburare". A fost apoi la alt episcop. Acelasi lucru. A fost si la un al treilea episcop care era un convertit. De necrezut dar si acesta a spus acelasi lucru. Atunci acel parinte a inteles ca trecerea prin ortodoxie se poate face prin botez sau prin mirungere. Si s-a dus la Sf Munte Athos si s-a botezat ( sau asa ceva. am zis povestea din minte ).
Reply With Quote