View Single Post
Vechi 01.12.2014, 23:48:32
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Filetismul este o erezie in sanul multor Biserici Ortodoxe. Cand se pune natiunea mai presus de Biserica si de Dumnezeu. Biserica Ortodoxa Greaca a acuzat Biserica Ortodoxa Bulgara de filetism, desi filetismul la ei este f.puternic, chiar si in zilele noastre. Sf.Ioan Gura de Aur era latin, fiul lui Secundus. Provenea dintr-o familie latina veche si puternica. Acum, toata lumea stie ca el este grec. Alexandru Macedon, trac, elenizat f.mult din punct de vedere cultural, dar ca etnie era trac. Multi il stiu ca fiind grec. Grecii, in sec.18, cand ii persecutau pe romanii ortodocsi, voriau sa formeze un imperiu grec in balcani. Biserica ortodoxa din Moldova, a primit anatema ptr. ca a indraznit sa tina slujbele in romana.

Imperiul Bizant nu a existat. Numele lui este Imperiul Roman.
N-am auzit asa ceva. Alexandru Macedon trac ? De unde pana unde ? Cat despre stilistul Vladimir Moss, cartea lui "Caderea Angliei ortodoxe" e o manipulare totala. E plina de falsuri. Eu stiu ca istoria poate fi usor manipulata dar nici chiar asa. Citeste istorii serioase ale Bisericii engleze si o sa vezi cate minciuni spune Moss.
Reply With Quote