View Single Post
Vechi 20.11.2014, 23:30:41
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am scris "cei botezati in Biserica si credinciosi".
Nu are importanta ca cineva crede, mai ales ca e si o credinta eretica. Invatatura cu "credinta coteaza" este protestanta, nu ortodoxa. Ei au Sola Fide, important e ca omul sa creada. Botezul este doar ceva adiacent, asemanator taierii imprejur. In ortodoxie important e Botezul prin care se primeste harul, botez care exista doar in Biserica Ortodoxa, unde exista harul.
O alta invatatura protestanta e ca jertfa lui Hristos a avut efect asupra tuturor oamenilor, pentru ca nu au inteles aceste notiuni. La noi se spune de mantuirea obiectiva (lucrarea lui Hristos) si mantuirea subiectiva (accesul fiecaruia la manturiea adusa de Hristos, prin Botez si faptele sale).

Toleranta tine de fapte, nu de invatatura gresita. Invatatura nu o stabilim noi, e data prin Revelatie si marturisita de Biserica.
Cum am mai spus,nu sunt eu in masura sa judec alti oameni in care dintre imprejurari si-au ales religia.Cred ca este o problema intima,personala-asa cum este si relatia cu Dumnezeu,intima si personala.

Si pe mine m-a amuzat teoria protestanta conform careia Iisus s-a jertfit pt toate pacatele omenirii trecute si viitoare...iar "cei care il aleg ca si Domn"ajung in Rai fara a face nimic deosebit pt mantuirea lor de aici.
De aceea ei nu se jerfesc cu posturi,rugaciuni in umilinta(in genunchi) crezand ca odata avand intrarea in Rai viata este doar o bucurie.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.