View Single Post
Vechi 20.11.2014, 18:46:15
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

O țară mică nu își permite să nu aibă o armată solidă. A noastră e semiinexistentă. Avem câteva trupe, alea de le-a trimis Băsescu să se vânture, demonstrativ, ici-colo.
Însă în caz de război serios nu avem nici pregătire umană, nici tehnică pentru a rezista mai mult de 24 de ore.

În al doilea rând, e cert din experiența poporului: un tânăr care nu face armata nu prea s-a despărțit de poala mămicii... Chestie așa, ca între băieți, nu știu dacă mă înțelegi...
Armata deschide alte perspective unui băiat. E un act de disciplinare și maturizare, de responsabilitate și curaj absolut necesare viitorului bărbat. Ceva șlefuire a caracterului, mai întâi și nu în ultimul rând ceva spirit patriotic.
Dacă nu, măcar să înveți să tragi cu arma, să îți calci singur hainele, să îți faci singur bocancii și sectorul, să te trezești dimineața la 5 și să faci înviorare la bustul gol, să faci măcar un planton, acolo - de te temi să păzești vreun depozit cu muniție în pădure, noaptea...

Armata, orice s-ar spune, seamănă mult cu viața monahală. Mă refer la disciplină, la tăierea voii proprii, la ascultare, la asumarea responsabilității, la somnul și hrana drămuite etc.
Și desigur la mai puțină bere, hașiș, PRO-TV și fete.... Ori alte forme de nesfârșită moleșeală și visare - care nu fac bine viitorului bărbat și cetățean al unei patrii pe care o voim, mă rog, independentă...
Reply With Quote