View Single Post
Vechi 14.11.2014, 17:01:16
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Imi pare rau pt baietii si fetele pe care ii cunosc si s-au chinuit atata sa ajunga profesori de religie ... ar fi bine daca totusi ar putea preda alte materii...unul dintre ei ajunsese chiar diriginte la o clasa de a IX a, ce o fi facut, oare preda altceva ???
Pe de alta parte poate e mai bine pt ca acum predau numai copiilor care chiar vor sa invete asa ceva, pt ca inainte erau supusi la umilinte cumplite, mai ales fetele, si mai ales de catre elevii mai mari, de liceu ( si din licee mai " de cartier")...
Ar mai fi varianta sa predea doar in institutiile de invatamant teologic, dar astea sunt putine. Mai mult de atat, insa, sunt si alte facultati la care se studiaza religia, de ex la arte plastice, sau chiar si la drept am inteles...
Plus ca e important de cunoscut ( religia " universala"), chiar si ca cultura generala, nu e musai sa ii catehizeze pe elevi, asta se face la biserica, fiecare la a lui...eu ina de ex nu am apucat sa fac religie, nici in scoala nici in liceu, dar tot am mai aflat cate ceva pe la istorie, istoria artei mai ales, si chiar literatura...unde mai pui ca si la filosofie ar trebui studiata si religia, zic eu...
Reply With Quote