calmati-va oameni buni!Vorbim aceiasi limba si nu ne intelegem.
ce este important si trecem cu vederea este ca toti credem intr-un Dumnezeu unic (indiferent din cite bucati e format EL) cu o constiinta unica.
Ca se cheama Iehova, Dumnezeu sau Domnul, pentru moment conteaza mai putin.
Acesta este un forum de discutii si deci ramine un forum ... de discutii (adinc, nu?:D)
Fiecare isi da cu parerea dupa cum crede el ca e mai bine.
Toti credem ca religia noastra este cea mai buna si ca detinem adevarul.Deci sa zicem ca luptam cu forte egale.Insultele si chiar ironiile nu prea isi au locul aici.
Cod_gabriel cred ca te-ai infierbintat putin si iti recomand, prieteneste, sa te calmezi un pic si in loc sa cazi in extrema cealalta sa revii pe drumul obiectivitatii de care ai dat dovada pina acum si pentru care te respect mult.
Admir dorinta ta de a gindi logic si tocmai de-aia vreau sa iti atrag atentia asupra a doua lucruri:
1.Noul Testament a fost scris in greaca si nu in ebraica (o limba cred eu mai exacta decit ebraica).
2.Mentiunea de veri nu o regasesti decit in BOR.Celelalte variantre inclusiv in alte limbi nu am regasit aceasta mentiune.Iti recomand sa utilizezi programul e-sword in care vei putea compara BOR cu alte traduceri si ai explicatii pt. fiecare cuvint.
|