Citat:
În prealabil postat de Florinvs
Despre Iohannis nu neg ca ar avea intentii bune, nu neg ca poate in calitate de primar la Sibiu a facut si lucruri bune (si am incercat anterior sa analizez cat mai obiectiv cu putinta ce a facut ca primar la Sibiu), intradevar pare a fi mai serios decat multi altii, insa ca si presedinte- mai ales pe partea de politica externa a Romaniei- nu sunt convins ca ar face ceea ce cred ca ar fi necesar astazi pentru Romania!
As fi ales cu convingere un canditat la presedentie care sa spuna raspicat ca trebuie regandite complet relatiile cu UE si SUA, care sa spuna ca nu va mai accepta ca Romania sa fie doar o piata de desfacere si sursa de forta de munca ieftina pentru tarile bogate din UE, un presedinte care sa militez ferm pentru unirea Basarabiei cu Romaniei, un presedinte care sa puna accent si sa afirme public, clar si raspicat, ca va pune accentul pe reluarea relatiilor economice cu Rusia si China, insa din pacate Klaus Iohannis nu a spus aceste lucruri!
Prin anii 90', cand era presedinte Ion Iliescu, intrebat de un ziarist ce optiuni ar fi in politica externa a Romaniei- daca se are in vedere aderare la NATO sau o apropiere de Rusia, a raspuns: "Avem in vedere ambele optiuni". Si cred ca a procedat mult mai demn si mai corect, deoarece a aratat ca nu este dispus ca Romania sa intre in genunchi si sa cerseasca aderarea la NATO, cum din pacate a facut Emil Constantinescu ulterior, cand girand si acceptand agresiunea NATO asupra Iugoslaviei in 1999, a dat o proba de lasitate.
|
Cred ca gresiti grav cand reprosati lipsa unei orientari a tarii catre ... Rusia si China !!!
Catre cine sa ne reorientam, catre aia care intra cu cizmele in ograda unor state indepente ???
Discursul dvs. este plin de contradictii,pe care din pacate nu le observati deloc !
Spuneti ca trebuie sa urlam pe toate gardurile unirea cu Basarabia, dar in acelasi tim sa avem relatii de prietenie (adica de subordonare,inteleg ei !) tocmai cu dusmanii cei mai fanatici ai acestei uniri,si care s-au impotrivit pe toate caiele fie si ideii de a ne da ceva inapoi din teritoriile furate !!!