View Single Post
Vechi 09.11.2014, 22:33:23
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Am vazut ambele videoclipuri. Pe cel despre Iohanis l-m vazut ultimul si m-a cam socat. Ceea ce nu inseamna ca aprob ceea ce face Ponta. Ma intreb si eu precum Cetateanul turmentat al lui Caragiale: ,,Eu cu cine votez? Eu cu cine as putea sa votez dintre cei doi?"
"Cetateanul turmentat", pare a fi mai lucid decat toti in piesa lui Caragiale... Dar noi? Noi cu cine sa ne sfatuim daca nu cu Dumnezeu si cu propria noastra constiinta, inainte de orice? Cine se coboara sa scormone in "povesti pestrite" (mai mult sau mai putin inventate, mai mult sau mai putin reale, dar cu siguranta foarte consistent platite de cei care le-au comandat!!!) peste care ar fi trebuit sa se astearna demult praful uitarii si al iertarii, nu are NIMIC ortodox in el, vorba cuiva, este "fara niciun Dumnezeu!"
Miza e mare, dar de ce avem a ne teme? De ce trebuie sa ne coboram pana acolo incat sa vorbim de trecut si nu de viitor care, in principiu... NU NE APARTINE? Ce-am inteles, prostii de noi, din vorbele lui Stefan, cand spunea ca Moldova (iar aici Romania!!!), nu-i apartine nici lui, nici celor din jur, ci urmasilor si urmasilor, in veci? Ce asteptam de la Dumnezeu? Sa coboare si sa ne spuna: "Iata, el e alesul"? De ce ne raportam unui trecut penibil si incert, la care aplecam urechea ca babele pe ulita, desi habar nu avem de nimic, in loc sa vedem exact ce spuneam: "FAPTE". Fapte de om gospodar. Dar noi? Noi suntem corecti in fata lui Dumnezeu? Nu avem deloc "bube-n cap"? Nu ca am candida noi, dar in principiu, nu poti si nu ai dreptul sa ridici piatra cand te stii pacatos. Ce cautam? Un Presedinte din randul monahilor din manastiri, sau unul capabil sa faca ceea ce spune si chiar a dovedit ca e capabil sa faca? De ce ne-am obisnuim sa hulim, pentru "nespalatul mainilor", in loc sa privim la ce vrea Dumnezeu de la noi? Suntem orbi si surzi!... Vedem si auzim doar ce ne place, iar in ciuda faptului ca ne credem credinciosi, pe de o parte purtam in suflet o ura neostoita pentru aproapele nostru, iar pe de alta, ne facem frate cu dracul in deplina constiinta de cauza!
Ce fel de ortodocsi suntem, oameni buni? Nu ar fi nicio scuza sa avem o astfel de atitudine, decat daca avem o functie, un loc'sor cald, care ne-ar fi amenintat in aceasta situatie... Dar si atunci, cred ca este de preferat tacerea decat luarea de pozitie. Aceasta "luare de pozitie", constienta, va apasa greu in constiinta noastra, si copiii nostri vor plati pentru ea. N-am vrut s-o spun dar iata, am o mie de motive sa votez cu Ponta, si stiu eu de ce. Dar nu pot sa fiu fals in fata lui Dumnezeu. Cel putin, asa cum mi-a aratat El adevarul pana acum, dintre cei doi, m-as simti vinovat sa-l aleg pe Ponta. Iar asta fara nicio influenta demagogica, fiindca niciodata nu m-au prins mesajele penibile gen "Cine voteaza cu Ponta, ma-sa-i curva!", sau altele care mai de care mai idioate. Dimpotriva, asta m-a zguduit si m-a facut sa ma intreb care sunt cei cu care fraternizez. Eu incerc sa caut omul dincolo de cuvinte. Si cred ca fiecare are harul de "a simti" falsitatea vizavi de onestitate, bajbaiala vizavi de abilitatea inascuta! Dintre cei doi, stiu sigur ca unul minte. Despre celalalt, nu stiu nimic inca, dar am motive sa cred ca Dumnezeu ni l-a trimis intr-un moment extrem de important.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)