View Single Post
Vechi 05.11.2014, 16:57:08
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar, in timpul guvernarii Boc, pe timp de criza, cand Germania, Italia, Franta, Spania, Grecia etc. erau in plina recesiune economica, Romania era pe +2%. Stiti cand am avut recesiune economica? Dupa ce a plecat Boc din guvern. Trageti niste concluzii din asta.
Nici eu nu vreau sa supar pe nimeni, dar..si eu administrez un magazin. Cand nu a mers treaba, nu mi-am luat salariul la timp, ba chiar am luat mai putin decat trebuia. Nimeni nu spune ca am facut bine, insa eu cre ca daca as i tnut mortis sa-mi iau eu banii la timp si nu mi-ar fi pasat de alte datorii, magazinul s-ar fi golit, furnizorii nu mi-ar mai fi dat marfa, datoriile ar fi crescut, neavand marfa ar fi scazut vanzarea si mai rau, si probabil in cele din urma nu as mai fi avut loc de munca. Din fericire am reusit sa trecem iarna cu bine si in vara ne-am revenit. Insa acum suntem din nou in impas, ba chiar am intrat in " hibernare" mai devreme ca in anii precedenti. Insa sefilor se pare ca nu le mai pasa, cata vreme vin in weekend si iau toti banii e care ii gasesc, cate 1000-2000 lei, imi mai lasa si mie cat sa dau restul a doua zi dimineata. Ba mai mult dezaproba vehement politica mea de a-mi amana salariul sau de a plati din banii mei cand nu sunt incasari ( adica de a credita). Nu va mai zic cat de incantat e si al meu acasa de treaba asta (:. Dansii sunt de principiul " dupa noipotopul", se pare, alta logica nu vad. Nu zic ca politica mea e buna, nicidecum,pt ca probabil nu face decat sa lungeasca o agonie; si apoi va veni o vreme cand voi avea si eu nevoie acuta de banii aia, desi, zic eu, corectati-ma daca gresesc, daca nu fac efortul asta, s-ar putea sa nu mai am de unde sa iau acei bani . Oare sefii mei sa vrea sa falimenteze afacerea, si sa traga avantaje cat se mai poate? Problema ar fi ca nu poti inchide, falimenta, atata timp cat teoretic cel putin ai marfa in stoc si bani in casa sau in cont, chiar daca tu ai sustras si cheltuit de mult toti banii si nu mai ai cu ce plati nici chiria, nici salariile, nci impozitul ( Doamne fereste). Oare un om intelept, in locul meu, ar trebui sa caute sa paraseasca corabia care se scufunda? Sa zicem ca eu am rabdare cu salariul, chiar daca sotul nu are, insa mereu fac greseala de a nu bloca aprovizionarea si plata datoriilor, cu riscul de a nu plati chiria la timp, cand data limita e 10, se intampla sa ma intind pana pe 20 . Si nu inteleg de ce sunt asa batuti in cap si unii si altii, si proprietarii si furnizorii, de nu inteleg unii ca daca nu am marfa nu am vanzare nu am incasari nu am cu ce plati, si ceilalti ca daca nu pkatesc chiria ajung in strada si ii chem sa-si ia marfa inapoi, sau ma da afara si peste o saptamana cand vine dupa bani gaseste inchis, sau pe altcineva in locul meu (: . Ajung la concluzia trista ca poate fiinta umana nu e programata sa vada lucrurile in ansamblu, mai departe de propriul interes personal al fiecaruia....

Ar mai fi posibil, in cazul fostei guvernari de la inceputul crizei, ca masurile respective sa fii fost la vremea aceea cat de cat eficiente, insa, ulterior, sa nu mai faca fata situatiei si aceasta sa se decompenseze, oricare ar fi fost masurile luate, mai ales daca ele ar fi fost unilaterale ( s-ar fi taiat doar dintr-un loc). " strangerea curelei", iarasi este paguboasa, pe termen lung, pt ca economia actuala este, din pacate, una bazata pe consum. Daca omul realizeaza ca poate supravietui consumand mai putin...le da in cap la toti capitalistii, cei care traiescatat din productie cat si din desfacere, comert...la fel cum nici pravalia mea nu va merge mai bine daca reduc eu cheltuielile, ci doar daca cresc vanzarile, sau macar la mentin. Daca pt mentinerea acestora, insa, e necesar sa strang cureaua pt o vreme, atunci e ok, zic eu. Nu ma pricep defel nici la politica nici la management, dupa cum vedeti. Mi se pare frustrant sa ai de suferit atunci cand te-ai straduit sa fii corect, sa dai faliment cu datoriile platite ( ca Ceausescu (:), adica cu pravalia plina de marfa ( platita), doar pentru ca la un moment dat nu mai ai lichiditati, ai tot capitalul blocat , sa fii dat afara in strada cu marfa de zeci de mii de lei, ca nu ai putut plati chiria intr-o anume luna. Pe de alta parte, sa platesti chiria in avans, neavand ce produce ( vinde) in perioada respectiva...iar nu e o afacere buna; amanarea platii unei facturi la in furnizor de marfa, de la o saptamana la alta, e la fel de paguboasa ca amanarea platii intretinerii la bloc de la o luna la alta ( daca nu ai avut acum 2-3 sute de lei, de unde vei avea saptamana sau luna viitoare inca o data pe atat, castigi la loto sau primesti o mostenire??? A, sau poate faci un credit la banca, ca la amanet nu poti sa bagi decat in limita obiectelor de valoare pe care le posezi; alea odata bagate, numai le poti amaneta inca o data (:); cu alte cuvinte, orice dezechilbru creat intr-un loc va atrage dupa sine altele si mai mari....atata timp cat nici macar oamenii cu scoala nu sunt in stare sa administreze eficient o afacere sau o scara de bloc...nu stiu cine ar putea fi atat de destept incat sa administreze o tara...

Last edited by fallen; 05.11.2014 at 17:58:23.