Cineva va facut in urma cu putina vreme o glumita destul de sadica: daca iarna asta va fi grea, presedintele intregii Europe va fi V. Putin !
Pe mine sa ma iertati ca sunt pe dinafara, ieri nici nu stiam cine e principalul contracandidat al opozitiei ( ,a asteptam sa fie liberal sau pd-ist, recte Tari sau Udrea).... asa ca nu stiu nici mare lucru despre dl Putin, decat ca e rus si teoretic ortodox. Dc e de dr sau stg, habar n-am.Din pacate sofismele nu fct intodeauna, decidc rus = ortodox, si totodata rus = comunist, totusi comumist nu = intotdeauna crestin; cat despre comunismul primar cel conceput de Marx, iarasi nu a fost niciodata presupus sa fie dictatura, sau antideocratic, dar, din pacate, cam asa a fost...
Se spune despre doctrina lui Marx ca ar fi o utopie, iar ceea ce s-a intampkat ulterior in tarile fost comuniste, a fost o pervertire a doctrinei, o manipulare a acesteia in scopuri antidemocratice, dictatoriale.
La fel poate ar spune unii si despre crestinism, ca ar fi doar o utopie...la fel ca si islamul sau budhismul, si capolitica statelor aasazis crestine/islamice ar fi o pervertire, o manipulare a acestor doctrine.
Asadar, mintea mea imi spune ca religia unui popor nu este totdeauna egal cu politica facuta la un moment dat de reprezentantii, conducatorii acelui stat...
Last edited by fallen; 03.11.2014 at 13:13:59.
|