View Single Post
Vechi 03.11.2014, 07:55:55
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit aceasta este doar o parodie,tratati-o ca atare!

Cica ducea un ardelean o vaca naravasa rau, la un targ intr-un sat invecinat, si mere el ce mere si-abia o mai putea tine de franghie, si obosaste rau de tat. Ce sa gandeste? " Ia sa stau eu la ocazie, doar m-o lua cineva..."
Nu trece mult si opreste un Mertan ultimu` ragnet. Soferu` zice:
- Bade, unde mergi?
- La targ in satu` alalalt. Nu ma loati si pa mine?
- Ba te iau, dar cu vaca ce facem?
- Apa`,o legam de bara din spate.
Zis si facut. Pleaca ei la drum, incet, da` ardeleanu` zice:
- Mai iute nu mere?
- Da` vaca...
Soferul accelereaza.
Mai merg ce mai merg, ardeleanu` zice:
- Mai iute nu mere?
- Da` vaca...
Mai merg si ardeleanu` iar intreaba, da` acuma soferul se enerveaza , si calca acceleratia rau de tot.
Se uita in retrovizoare si vede vaca toata spume la gura.
- Bade!!! Vaca-i cu limba scoasa!!!
La care badea, calm, zice;
- Pa care parte?
- Cum pe care parte?
- Apai, daca-i scoasa pa stanga, vrea sa depaseasca!

Un ardelean in tren. Langa el, un sac urias blocheaza culoarul. Trece controlorul si-i zice:
-Ia, domnule, sacul si pune-l colo, sus, in compartiment, ca e destul loc, nu mai incurca circulatia!
-No, las, ca-l pun eu...
Dupa un timp, controlorul revine:
-Bade, nu ti-am spus sa iei sacul asta din drum si sa-l pui sus in compartiment?
-No, las', ca-l pun - raspunde ardeleanul.
-Ma, sa nu te joci cu mine - adauga controlorul - ca-ti trag o amenda de nu te vezi!
Dupa un timp, controlorul apare din nou:
-Cum, ma, n-ai pus sacul unde trebuie, sa nu mai incurci lumea? Ei, lasa, ca vezi acum pe dracu'!
Si, nici una, nici doua, ii arde o amenda usturatoare. Ardeleanul plateste, iar controlorul pleaca. Dar un alt calator, care vazuse totul, nu se abtine si-l intreaba pe ardelean:
-Bine, domle, ai preferat sa platesti amenda? Ce mare greutate era sa pui sacul unde ti s-a spus?
La care bietul ardelean raspunde:
-Pai, cum sa-l pun, domnule draga, ca nu-i sacul meu!

*imi plac bancurile cu ardeleni,imi par oamenii cu cel mai dezvoltat simt al umorului :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 03.11.2014 at 08:31:15.
Reply With Quote