View Single Post
  #4  
Vechi 30.10.2014, 19:10:46
OctavianAdrian OctavianAdrian is offline
Member
 
Data înregistrării: 16.09.2010
Mesaje: 30
Implicit Despre plagiat

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Aha, bingo.

Eh, sa stii ca si raul poate fi "un lucru bine facut".

Eh, toti care au fost in invatamantul superior plagiaza unii de la altii. De aici
si cutuma in invatamantul superior :"carti scrise din alte carti".Mai toti
plagieaza.Cam 95 %. Din restul de 5 % ramasi care nu plagiaza, 60%
au plecat in strainatate, iar restul nu sunt promovati sau bagati in seama.

A-ti pune intrebarea :"Cine nu plagiaza ?" este simlar cu intrebarea "Cine n-a baut Coca-Cola?".Pai multi au baut, dar nu toti.Insa procentul celor care n-au
baut este infinitezimal, incat nici nu mai conteaza.
Dumneavostra, cred ca nu stiti ce inseamna, sa muncesti efectiv la o teza de doctorat...E o diferenta intre a plagia, cum a facut Victor Ponta, si a aduce o mica imbunatatire, unei solutii la o problema existenta. Evident, cam ce a trebuit sa fie descoperit, s-a cam descoperit...Nu toti sunt Einstein-i, Kant-i, sau mari duhovnici (ex. Pr. Cleopa)...Dar intre a plagia si a aduce o contributie, cat de mica in lucrarea ta de doctorat, la ceva existent, e diferenta enorma....

Asadar, ar trebui toti sa suspendam, contributia pe care o putem aduce umanitatii si ortodoxiei? Misterul este emotia fundamentala, fara de care nici un om nu poate trai...ca sa-l parafrazez pe Einstein.

Solutia? Sa schimbam modul in care vedem lucrurile, sa modificam unghiul "orizontal", in care vedem realitatea intr-unul inspre verticala. Ce vreau sa spun?

Axiomele logicii clasice sunt:

1. Pentru orice propozitie P (ex. Ion are mere), ea este identica cu sine insusi. Formal scris, P=P.

2. Pentru orice propozitie P, atunci ea este identica cu negatia sa. Formal scris, P=non-P.
(ex. 0=non-0).

3. Orice propozitie este identica cu sine insusi SAU orice propozitie este identica cu negatia sa. Adica, P=P SAU P=non-P

Dar aceasta logica este valida pentru UN SINGUR NIVEL DE REALITATE.

Asa cum a demonstrat fizica cuantica, exista mai multe nivele de realitate (de ex. pana in 1950 s-a crezut ca atomul este particula fundamentala a universului). Acum, cu experimentul de la Geneva, se crede ca particula fundamentala este bosonul Higgs(numit si "particula lui Dumnezeu"), pe care incearca sa o dovedeasca si experimental. Higgs a fost primul fizician care a intuit existenta acestei particule, de aceea ii si poarta numele.

Plecand de la aceasta constatare, Stefan Lupascu (filozof roman, care apoi s-a mutat in Franta si si-a luat numele de Stephane Lupasco), a modificat a treia axioma a logicii clasice, si a spus ca exista un al treilea termen T, de la "tertul inclus" care este in acelasi timp si adevarat si fals (adica si P si non-P).

Deci, a treia axioma a logicii ar suna astfel: Exista T1, T2,...Tn, terti inclusi pentru fiecare nivel de realitate (1,2,..n) astfel incat este si adevarat si fals in acelasi timp (schematic, este la mijlocul distantei dintre P si non-P, dar la nivelul de realitate superior, acest T.

ETC... NIVEL REALITATE n

non-P2 T2 P2 NIVEL REALITATE 2

P1 T1 non P1 NIVEL REALITATE 1

P0 non-P0 NIVEL REALITATE 0

Deci trebuie cautat termenul T, in orice decizie, la orice nivel de realitate te-ai afla. Oare aceasta nu este "logica" dumnezeiasca? Dumnezeu, fiind Atotcunoscator, Atotputernic, Atotprezent, nu este El la fiecare nivel de realitate, in intelepciunea deciziilor pe care le luam? Si nu este El, acel Tn (al n-lea tert inclus), din viata noastra?

Nu conteaza ordinea, afirmatie-negatie sau negatie-afirmatie (P-non-P), ci doar cum spunea, vrednicul de pomenire, pr. Arsenie Papacioc: "Alegeti calea de mijloc, caci extremele sunt ale diavolului."