View Single Post
Vechi 23.10.2014, 09:42:33
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Mihnea, intai este Apostolul Pavel pus invatator in Biserica, si nu texte produse de fiecare din falsa dragoste si neintelegere a Adevarului.

Iar Apostolul Pavel a zis asa pentru pacatul acesta:
1 Corinteni 6

"9 Nu știți că cei nedrepți nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați în privința aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiții,
10 nici hoții, nici cei lacomi, nici bețivii, nici defăimătorii, nici răpareții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu."
15 Nu știți că trupurile voastre Sunt mădulare ale lui Hristos? Voi lua eu mădularele lui Hristos, și voi face din ele mădulare ale unei curve? Nicidecum!"

Iar legat de atitudinea corecta pe care trebuie sa o avem fata de acestia:
1 Corinteni 5, 9:11
9 V-am scris în epistola mea să n-aveți nicio legătură cu curvarii.
1Cor 5.2-7; 2Cor 6.14; Efes 5.11; 2Tes 3.14;
10 Însă n-am înțeles cu curvarii lumii acesteia, sau cu cei lacomi de bani, sau cu cei hrăpăreți, sau cu cei ce se închină la idoli, fiindcă atunci ar trebui să ieșiți din lume.
1Cor 10.27; 1Cor 1.20; Ioan 17.15; 1Ioan 5.19;

11 Ci v-am scris să n-aveți niciun fel de legături cu vreunul care, măcar că își zice „frate”, totuși este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau bețiv, sau hrăpăreț; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncați.

Cu atat mai mult pentru homosexualitate care este cu totul de lepadat.

2.
Iar traditia Bisericii arata ca in anumite situatii oamenii sunt rupti de Biserica pentru ca persista in pacat.

Da, in momentul acesta Biserica trebuie sa condamne mai mult decat oricand homosexualitatea, care s-a raspundit peste tot.

Homosexualii sunt oameni, trebuie sa avem dragoste pentru ei ca oameni. Dar trebuie sa le spunem si adevarul in acelasi timp.

Iar legat de acceptarea homosexualitatii eu am urmatorul exemplu destul de bun: sunt destui carora le place sa-si manance la propriu rahatul si considera acest lucru bun si corect; acest lucru este pentru restul respingator si dezgustator si chiar este.

Acum sa-mi spui mie sa-mi placa homosexualii ca oamenii nu prea ai cum sa faci asta pentru ca nu ai cum; si eu ca om am o limita a dezgustului pe care il pot accepta. Pentru mine limita asta este mult prea joasa.

Poate pentru tine nu este, poate in Europa lucrurile nu mai miros asa de urat... iar un homosexual nu este ceva nenatural. Dar aici in Romania, homosexualii miros a homosexuali inca.

Vad ca propui o acceptare a homosexualilor in numele "dragostei".
In numele dragostei iubim mai mult adevarul si mantuirea si nu pacatul.

Tot ce zici Mihnea este o slabiciune a ta de care dai dovada in fata acestui pacat pe care il scuzi in toate pozitiile si propui tolerarea si acceptarea acestei situatii.

Eu zic: nu, nu tolerez si nu accept aceasta situatie, dupa invatatura Bisericii Ortodoxe.

Voi, catolicii sunteti cunoscuti pentru LAXISM maxim in atitudine. De aici si caderea mare a BC.
Mai bine ai asculta de noi ortodocsii, pentru ca noi nu avem in Biserica problemele voastre, si poate iti pleci putin urechea si la ce zicem noi.... tocmai pentru ca spunem lucrurilor pe nume.

Nu mai da lectii de invatatura pe tema asta, atunci cand Biserica Catolica este cangrenata de pedofilie si homosexualitate, roadele unui laxism maxim si a unei necondamnari ferme a acestui lucru.... Nu aveti autoritatea morala sa vorbiti despre homosexuali cand BC este plina de homosexuali si pedofili (da, sunt multi episcopi inchisi si acuzati pe tema asta)...

Last edited by gpalama; 23.10.2014 at 09:54:46.
Reply With Quote